ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την γιορτή της Αγκινάρας το Σάββατο στα Ίρια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:22:00 μ.μ. | | |
Πυρετώδεις προετοιμασίες για την γιορτή της Αγκινάρας το Σάββατο στα Ίρια
 Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες από τις γυναίκες των Ιρίων για την ετήσια καθιερωμένη γιορτή της αγκινάρας στα Ίρια του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα που φέτος θα εορταστεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 7:30 το απόγευμα.


Πιστές στην παράδοση οι γυναίκες των Ιρίων καθαρίζουν και πάλι φέτος αγκινάρες όπου θα τις μαγειρέψουν και θα τις προσφέρουν με αγάπη, μεράκι και καλή διάθεση στον κόσμο που θα επισκεφθεί το χωριό.
Πρόκειται για μια γιορτή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την αγροτική παραγωγή των Ιρίων και τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων της περιοχής.
Έρχεται για 15η συνεχή χρονιά το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, στην πλατεία Ιρίων, αποτελώντας μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων, που προβάλλουν τη διατροφική αξία, τις φαρμακευτικές ιδιότητες της αγκινάρας αλλά και τις πολλές δυνατότητες μαγειρέματος της και θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες της γιορτής.
Ιδιαίτερες γεύσεις, σε γλυκές και αλμυρές εκδοχές, θα προσφερθούν στους λάτρεις του φαγητού. Η εκδήλωση υλοποιείται από το Δήμο Ναυπλιέων με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιρίων.

Μετά από διαρκείς προσπάθειες της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με φορείς του νομού, η αγκινάρα Ιρίων έχει συμπεριληφθεί στους κοινοτικούς καταλόγους των προϊόντων «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης». Η επωνυμία αυτή είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των παραγωγών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ