Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019

Ατιμώρητος από το δικαστήριο Ναυπλίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:11:00 μ.μ. |
Ιστορική απόφαση του δικαστηρίου Ναυπλίου για τον Πρόεδρο του Συλλόγου "Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης"
 Μια γενναία απόφαση ενός Έλληνα δικαστή που δείχνει να έχει αντιληφθεί απολύτως το πνεύμα των νόμων και ταυτόχρονα μια ιστορική δικαίωση τόσο για τον Κωνσταντίνο Σύρο όσο και για όλους τους ασθενείς που μη θέλοντας να εμπλακούν με το παράνομο εμπόριο κάνναβης καλλιεργούν οι ίδιοι το φυτό, σηματοδότησε την Τετάρτη 8 Μαΐου του 2019 ως ιστορική.

«Είμαι συγκινημένος, ευχαριστώ όλους τους φίλους και ιδιαίτερα τους ασθενείς που παλεύουν τόσα χρόνια μαζί μου για το αυτονόητο: Να μπορούμε να έχουμε το φάρμακό μας χωρίς τον φόβο και την αγωνία ότι για να είμαστε υγιείς θα θεωρούμαστε παράνομοι», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης φαρμακευτικής Κάνναβης.

Η πρόσφατη δίκη του Κωνσταντίνου Σύρου ήταν προγραμματισμένη για τις 7 Μαΐου 2019 στο δικαστήριο Ναυπλίου και πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα 8 Μαΐου το πρωί. Κι αν και το «ατιμώρητος» προφανώς δεν είναι ικανοποιητικότερο από το «αθώος» που θα χρειαστεί νομοθετικές ρυθμίσεις και πολιτική βούληση ώστε να μπορέσει να ακουστεί, αποτελεί οπωσδήποτε μια δικαίωση για έναν πολύτεκνο οικογενειάρχη που έχει ταλαιπωρηθεί και συνεχίζει να ταλαιπωρείται επί χρόνια με συλλήψεις και κρατήσεις.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης όχι μόνο δεν έκρυψε ποτέ το ότι καλλιεργεί κάνναβη ώστε να τη χρησιμοποιεί ως αναγκαίο για την υγεία του φάρμακο, αλλά ανήκει και στην ομάδα των ανθρώπων που μιλάνε δημόσια χωρίς φόβο για αυτό εδώ και χρόνια. Για το λόγο αυτό, παρά τη διαρκή αλλαγή των νόμων και την αναγνώριση της κάνναβης ως φαρμάκου, έχει συλληφθεί αρκετές φορές.

Οι συλλήψεις του αυτές αναδεικνύουν με τον τρόπο τους την αναντιστοιχία μεταξύ νόμων του κράτους, πολιτικών εξαγγελιών και κοινής λογικής:

Τυπικά η φαρμακευτική κάνναβη είναι νόμιμη από το 2017, στην πράξη όμως κανένας ασθενής δεν έχει ακόμη λάβει φάρμακο κάνναβης μέσω της νόμιμης οδού. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι συλλήψεις όσων καλλιεργούν το φυτό ως αναγκαίο για τη θεραπεία τους φάρμακο.

Ο κ. Σύρος πρωτοστάτησε στη δημιουργία συλλόγου ασθενών που αγωνίζονται για τη νομιμοποίηση της αυτοκαλλιέργειας του φυτού για ιατρική χρήση, έχει δώσει δεκάδες συνεντεύξεις σε τηλεοράσεις, περιοδικά, εφημερίδες και ηλεκτρονικά Μέσα.

Στο Ναύπλιο δικάζονταν για τη σύλληψή του που έγινε τον Μάρτιο του 2016 με αφορμή την καλλιέργειά του που προορίζεται για ιατρική χρήση. Η δίκη ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο του 2018 κι έπειτα για τον Ιανουάριο του 2019, ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει ότι:παρά την όποια «νομιμοποίηση» ο κ. Σύρος δε σταμάτησε να συλλαμβάνεται, με πλέον πρόσφατη τη σύλληψή τον Σεπτέμβριο του 2018.

Πηγή: candiadoc.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ