ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Απάντηση Γαβρόγλου σε Ανδριανό για τους σπουδαστές της μαθητείας: Η πληρωμή των επιδοτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:52:00 μ.μ. |
Απάντηση Γαβρόγλου σε Ανδριανό για τους σπουδαστές της μαθητείας: Η πληρωμή των επιδοτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη
 Στην 6236/7-3-2019 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την καθυστέρηση της καταβολής των πληρωμών στους σπουδαστές της μαθητείας από τον Οκτώβριο 2018απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών κ. Κ. Γαβρόγλου.

Στην απάντηση επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Αναβάθμιση της ΕΕΚ καθορίζεται και είναιεπιβεβλημένος ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η λειτουργία και η συντήρηση ΠληροφοριακούΣυστήματος (ΠΣ) που υποστηρίζει την όλη τη δράση της Μαθητείας (από την αίτησησυμμετοχής του μαθητευόμενου έως και την επιδότηση του). Η ανάπτυξη του ΠΣ αποτελείεγκεκριμένη δράση του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια ΒίουΜάθηση» ΕΣΠΑ 2014-2020. Το ΠΣ αναπτύσσεται από το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» από τοφθινόπωρο του 2018 και βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία. Κατά την ανάπτυξη του ΠΣδόθηκε προτεραιότητα στην συλλογή των στοιχείων που απαιτούνταν από τις σχολικέςμονάδες για να μπορέσει να γίνει η πληρωμή της επιδότησης των μαθητευόμενων.

Οι σχολικές μονάδες ολοκλήρωσαν την καταχώρηση των απαιτούμενων στοιχείων γιατην επιδότηση των μαθητευόμενων τέλη Ιανουαρίου 2019 και οι πληρωμές άρχισαν σταμέσα Φεβρουαρίου 2019 και έχουν ολοκληρωθεί για τους μήνες Οκτώβριο έως καιΔεκέμβριο 2018 καθώς και Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2019 για όλους τους μαθητευόμενους που την δικαιούνταν. Η πληρωμή των επιδοτήσεων Μαρτίου 2019βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Ο συνολικός δείκτης των μαθητευόμενων στο Τεχνικό Δελτίο της Πράξης «ΜαθητείαΕΠΑΛ, ΣΕΚ και ΙΕΚ» που εντάχθηκε τον Μάρτιο του 2017 ανέρχεται δυνητικά στους 13.000 μαθητευόμενους με στόχο την κάλυψη του συνόλου των αναγκών μαθητείας πουθα προέκυπταν με τον αντίστοιχο προϋπολογισμό. Έως σήμερα έχουν παρακολουθήσειτην Μαθητεία των ΕΠΑ.Λ. στην Α ́ φάση 1.118 μαθητευόμενοι, στην Β ́ φάση 3.089 καιστην Γ ́ φάση που βρίσκεται σε εξέλιξη 3.694 μαθητευόμενοι. Αντίστοιχα την Α ́ φάσημαθητείας των ΙΕΚ έχουν παρακολουθήσει 61 μαθητευόμενοι και την Β ́ φάση πουβρίσκεται σε εξέλιξη 120. Η πρόσκληση της Πράξης «Μαθητεία ΕΠΑΛ, ΣΕΚ και ΙΕΚ» έχειτροποποιηθεί και αναμένεται η παράτασή της έως τον Δεκέμβριο του 2022 με τηναντίστοιχη αύξηση του π/ϋ και του νέου δείκτη στόχου των μαθητευόμενων.

Τέλος, σημειώνεται ότι στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Μαθητείας δεν υπάρχει αριθμητικήαναφορά μαθητευομένων (τιμή στόχος) στο πλαίσιο του «Μεταλυκειακού έτους- τάξημαθητείας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ