Τρίτη, 7 Μαΐου 2019

Συμμετοχή του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ναυπλίου στο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα "Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:49:00 μ.μ. | |
Συμμετοχή του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ναυπλίου στο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα "Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα"
Το σχολείο μας πάντα υποστηρίζει όλες τις καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις και τη βιωματική γνώση, συνεργαζόμενο με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Αργολίδας και πολιτιστικούς φορείς. 

Στα πλαίσια αυτά συμμετείχαμε στο πρόγραμμα "Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα", που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά, με την αιγίδα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Λυκείου Επιδαύρου, σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο.
Με έγκριση της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Πελ/σου και του Υπουργείου Παιδείας, τον Απρίλιο υποδεχτήκαμε τις δύο εξαιρετικές θεατροπαιδαγωγούς Ελένη Δριβάκου και Ελπίδα Κομιανού, οι οποίες επιχείρησαν μια διαφορετική προσέγγιση της κωμωδίας του Αριστοφάνη "Νεφέλες", εισάγοντας τους μαθητές με συναρπαστικό τρόπο στη φιλοσοφία του έργου. Σε ένα καταπληκτικό βιωματικό σεμινάριο 4 ωρών οι μαθητές έγιναν κοινωνοί της αρχαίας κωμωδίας, υποδύθηκαν ρόλους, συζήτησαν, σχεδίασαν κι ευχαριστήθηκαν όλη αυτή τη διαδικασία. Πέρσυ είχαν ασχοληθεί με την αρχαία τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.
Η Τέχνη λοιπόν διδάσκει με μοναδικό τρόπο, ξεπερνώντας τη συμβατικότητα του σχολείου, κινητοποιεί και συναρπάζει τους μαθητές ανεξαρτήτως ηλικίας.
Ευχαριστούμε θερμά τις θεατροπαιδαγωγούς και τους διοργανωτές αυτού του εξαιρετικού προγράμματος.

Σοφία Σαρρή, Δ-ντρια του σχολείου
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ