Κυριακή, 5 Μαΐου 2019

Εκκλησιαστικοί ύμνοι από τη σχολή βυζαντινής μουσικής της Ι.Μ. Αργολίδας στην Αγία Ειρήνη Νέας Κίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:06:00 μ.μ. | | |
Εκκλησιαστικοί ύμνοι από τη σχολή βυζαντινής μουσικής της Ι.Μ Αργολίδας στην Αγία Ειρήνη Νέας ΚΊου
Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, εορτή τής Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, πανηγύρισε όλος ιδιαίτερος ο Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης Νέας Κίου.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 4 Μαΐου 2019 εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.
Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Ειρήνης παιανιζούσης της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κίου.
Των ήμερα της εορτής, Κυριακή 5η Μαΐου τελέσθηκε ό Όρθρος, και η Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος ,Ιερουργούντος του εφημέριου του ναού πρωτοπρεσβύτερου π. Δημοσθένη Γάτσιου.
Το Εσπέρας της αορτής τελέσθηκε ό Μεθεόρτιος Εσπερινός και ή Ιερά Παράκλησις εις την Αγία ένδοξο τού Χριστού Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη.
Στη συνεχεία ό Βυζαντινός Χορός της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος έψαλε επίκαιρους Εκκλησιαστικούς “Ύμνους υπό την διδασκαλία και την διεύθυνση τού Δημητρίου Καρκαλάτου, πρωτοψάλτη και καθηγητή της Βυζαντινής Σχολής της Μητροπόλεως Αργολίδος.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ