ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τα προβλήματα από τις κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:49:00 μ.μ. | |
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ο. Γεροβασίλη με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει από τις κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων μεταφοράς ενέργειας στην Αργολίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με επανειλημμένες, έντονες καταγγελίες, ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν πάρει πλέον οι κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων μεταφοράς ενέργειας στην Αργολίδα, εξέλιξη που δημιουργεί σημαντικότατα προβλήματα ιδίως στην αγροτική παραγωγή, καθώς ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η αρδευτική περίοδος, πολλοί καλλιεργητές αδυνατούν να αρδεύσουν τα κτήματά τους.

Επισημαίνεται ότι εξαιτίας των κλοπών και της έλλειψης μετασχηματιστών και καλωδίων εκκρεμούν επί μήνες αιτήσεις για νέες συνδέσεις καθώς ο ΔΕΔΗΕ δεν έχει ανταποκριθεί λόγω ελλείψεων υλικών όπως καλώδια μετασχηματιστών στύλων, ενώ δηλώσεις επανασύνδεσης λόγω κλοπής που έχουν υποβληθεί από τον Ιανουάριο δεν έχουν ακόμη εξυπηρετηθεί.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΩΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το έντονο κύμα κλοπών μετασχηματιστών και καλωδίων μεταφοράς ενέργειας στην Αργολίδα και οι επιπτώσεις που έχει ιδίως στην αγροτική παραγωγή της περιοχής.

2. Γιατί δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα υλικά στον ΔΕΔΗΕ και πως θα αντιμετωπιστούν άμεσα αυτές οι ελλείψεις.

3. Ποιος θα αποζημιώσει τους παραγωγούς για τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο από τις καθυστερήσεις».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ