ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Ο “Κουρασμένος Β΄ Πρωθυπουργός” Αλ. Τσίπρας που εγκαινιάζει τα έργα ΠΑΣΟΚ»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:56:00 μ.μ. | |
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, στην Ολομέλεια της Βουλής  στο νσχ  του ΥΠΟΜΕΔΙ για το νέο Διεθνή Αερολιμένα Καστελίου - Ηρακλείου Κρήτης
Α. Επί του νομοσχεδίου:
Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με πολύ καθαρό τρόπο, τεκμηρίωσε γιατί θα υπερψηφίσουμε αυτή τη σύμβαση, η οποία αφορά στο νέο Αεροδρόμιο Καστελίου, που θα βοηθήσει αποφασιστικά στη βελτίωση και ανάπτυξη του τουρισμού της Κρήτης. 


Υπενθυμίζουμε, ότι όλα τα μεγάλα έργα, δεν ξεκινούν και δεν τελειώνουν ποτέ στη θητεία της ίδιας κυβέρνησης. Το συγκεκριμένο έργο, ως προς τις βασικές του προδιαγραφές, ξεκίνησε ουσιαστικά το 2011 με το μεγάλο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε τότε, πάνω στον οποίον βασίστηκε και ο διαγωνισμός, τη σύμβαση του οποίου σήμερα καλούμαστε να κυρώσουμε. Σημειώνω ιδιαίτερα, τις παρατηρήσεις του Β. Κεγκέρογλου, αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, ώστε να αποφύγουμε μια επανάληψη της τραγικής εξέλιξης επί ΣΥΡΙΖΑ, που έχει το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ταυτόχρονα, με το Ειδικό Χωροταξικό που πρέπει να αναπτυχθεί, να φροντίσουμε, ώστε να προλάβουμε πιθανές αρνητικές εξελίξεις και στο Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης και στο νέο στο Καστέλι. Τέλος, να ολοκληρωθούν απολύτως οι πρόδρομες εργασίες, τόσο οι απαλλοτριώσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν, όσο και όλες οι υπόλοιπες. 
Β. Καταστροφική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ
1. Προεκλογικό επίδομα ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα μιλήσω για τα 7.500€, που κλέβει η σημερινή κυβέρνηση από τους χαμηλοσυνταξιούχους, λόγω της μείωσης, έως εξαφάνισης, του ΕΚΑΣ τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί τώρα να υποκαταστήσει αυτές τις 7.500€ με το προεκλογικό επίδομα ύψους 500€, που δίνει στους συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα έως 7.000€.  
2. Ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο: Δεν θα μιλήσω για τα 55 δις € επιπλέον ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, που γεννήθηκαν, δημιουργήθηκαν και συσσωρεύτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ.
3. ΔΕΗ: Δεν θα μιλήσω για τα 900.000.000€, που έχει επισωρεύσει η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ, τη μεγαλύτερη εταιρεία των Βαλκανίων, ούτε για τη μείωση της Χρηματιστηριακής της Αξίας από 2,5 δις € το 2014 σε μόλις 300 εκατ. € σήμερα.
4. Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης: Δεν θα μιλήσω για τις τραγικές εξελίξεις και αδιανόητους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στα θέματα της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Κρήτης με την Ηπειρωτική χώρα.
5. Έρευνες Υδρογονανθράκων: Δεν θα μιλήσω για τη ανυπαρξία οποιασδήποτε πρωτοβουλίας για τις έρευνες Υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης, που θα αναβαθμίσουν γεωστρατηγικά το νησί.
Γ. Γραφικός πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας:
Γραφικός ο κατά δήλωσή του «άθεος» κ. Τσίπρας, που χθες δήλωσε ότι μέσω της ιδεολογίας του είναι πολύ κοντά στο Χριστιανισμό. Μετά τα κεριά στους Επιτάφιους και τις Αναστάσεις, τώρα έχουν αρχίσει διάφοροι Συριζαίοι απανταχού της Ελλάδας, να σταυροκοπιούνται, μετά τη δήλωση του κ. Τσίπρα.
Δ. Επίσκεψη Φ. Γεννηματά στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:
Πριν λίγες ώρες, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, κα Φώφη Γεννηματά, μαζί με στελέχη μας, επισκέφτηκε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να δει πού βρίσκεται η προετοιμασία της χώρας, δεδομένου ότι έχει ήδη ξεκινήσει η νέα αντιπυρική περίοδος. Δέκα μήνες μετά την καταστροφή στο Μάτι, με τους 102 καμένους συνανθρώπους μας, συμβαίνει αυτό που φοβόμασταν όλοι, δηλ. όλες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι γράμμα κενό περιεχομένου. Δυστυχώς, δεν έχει γίνει τίποτα, παρά μόνο η δημοσιοποίηση ενός νσχ περί μελλοντικής πιθανής τροποποίησης του οργανογράμματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,  που προφανώς δεν πρόκειται να προλάβει ούτε το φετινό καλοκαίρι, ούτε τη σημερινή διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει αξιοποιήσει καθόλου τα ευρωπαϊκά κονδύλια, την Κοινοτική Πρωτοβουλία για το Μηχανισμό πολιτικής προστασίας, τον μηχανισμό Rescue, όπου κι εδώ ήταν σημαντική η συμβολή του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, μέσω του Ευρωβουλευτή και εισηγητή των Ευρωσοσιαλιστών, κ. Ν. Ανδρουλάκη. Στο τέλος, θα φτάσουμε γι’ άλλη μια φορά να βασιστούμε στο φιλότιμο και την υπερπροσπάθεια των πυροσβεστών και άλλων αρμόδιων φορέων.
Ε. Σκάνδαλο 600.000.000€ Αεροδρομίου Σπάτων:
Θυμίζω ότι τη σύμβαση για το Αεροδρόμιο των Σπάτων, την έφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, εμείς την καταψηφίσαμε γιατί πρόκειται για σύμβαση σκάνδαλο και τώρα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά τροποποίηση της σύμβασης στα ανταποδοτικά τέλη. Αναφέρομαι στο σκάνδαλο του Αεροδρομίου των Σπάτων, γιατί δεν έχουμε πάρει ακόμη απάντηση για τα 600.000.000€ που είχε σκοπό να χαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στους ιδιώτες  μετόχους του Αεροδρομίου, κι ευτυχώς τον σταμάτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο κ. Σπίρτζης ήταν ένας εκ των 5 υπουργών της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, που υπέγραψε να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο 480.000.000€ και στη συνέχεια ήρθε η απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία είπε ότι κατ’ ελάχιστον όφειλε να εισπράξει 1.100.000.000€ και ασμένως και ο ιδιώτης μέτοχος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχτήκατε την κατά 600.000.000€ παραπάνω αξία της σύμβασης παραχώρησης των 20 ετών.
Ποια είναι η πολιτική απάντηση στο σκάνδαλο που διεπράχθη, κι απλά δεν ολοκληρώθηκε, γιατί δεν σας επέτρεψαν, οι κατά δηλώσεις του πρωθυπουργού, «τεχνοκράτες των Βρυξελλών», τους οποίους δεν παίρνει χαμπάρι ο «δίπλα στο λαό» πρωθυπουργός κ. Τσίπρας; Μακάρι, τέτοιοι τεχνοκράτες να μας προστατεύουν από πολιτικούς σαν τον κ. Τσίπρα.
ΣΤ. Σκάνδαλο Θριάσιου: Καταθέτω 3 εμπιστευτικά έγγραφα, για τα οποία έχω ήδη ζητήσει απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό, δεν έχω λάβει ακόμη απάντηση, ελπίζω σήμερα να λάβω.
Στο από 27.12.20018 επείγον – εμπιστευτικό έγγραφο του διορισμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΣΕ, κ. Παναγ. Θεοχάρη προς τον πρωθυπουργό και άλλους υπουργούς, αναφέρεται «..η σύμβαση που υπέγραψε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τη ΓΑΙΑΟΣΕ είναι παράνομη και αφαιρεί ιδιοκτησία και δικαιώματα από τον ΟΣΕ και σημειώνει … ότι πέραν της ακυρότητας με το νόμο αυτό προκαλέσατε αθέμιτο ανταγωνισμό και προχωρήσατε σε κατευθείαν παραβίαση των διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων και των κανόνων του ανταγωνισμού… προκαλείται ζημία στη δημόσια περιουσία, περιορίζονται ουσιωδώς και παρεμποδίζονται οι δραστηριότητες του ΟΣΕ, κ.λπ…».
Στο από 28.12.2018 επείγον – εμπιστευτικό έγγραφο του διορισμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ Διευθύνοντος Συμβούλου ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθ. Φίλιππο Τσαλίδη, σε απάντηση της προηγούμενης επιστολής και προς τους ίδιους αποδέκτες, τονίζεται ότι αυτά που αναφέρονται στην από 27.12.2018 επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΣΕ, είναι επικίνδυνα και κινδυνεύει η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μάλιστα κινδυνεύει όλη η διαδικασία για τη διαγραφή των χρεών του ΟΣΕ.
Στο τρίτο έγγραφο, αυτό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, περιλαμβάνονται 34 ερωτήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για το πώς προχώρησε σ’ αυτή τη σύμβαση για το Θριάσιο. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: «… προχωρήσατε σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος ήταν μόνο στην ελληνική γλώσσα. Γιατί όχι και σε κάποια άλλη ξένη γλώσσα; Αυτό σημαίνει περιορισμό της διαφάνειας και της διεθνικότητας του διαγωνισμού. … Νοικιάσατε υποδομές σε ανθρώπους που θα κάνουν Logistics – Εφοδιαστική Αλυσίδα, δίνοντάς τους το δικαίωμα να τα υπενοικιάσουν, δηλ. να κάνουν Real Estate, κάτι που δεν ήταν προφανές από το διαγωνισμό…. Γιατί 60 χρόνια η σύμβαση που υπογράψατε; Αυτή η διάρκεια φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλη για τέτοιου είδους συμφωνίες… Προχωρήσατε σ’ έναν διαγωνισμό με μια εκτίμηση της αξίας του οικοπέδου του 2006, και ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2015 και ολοκληρώθηκε το 2018-19. Πού ξέρουμε ότι οι αξίες αυτές είναι αληθείς;»
Ζ. Κατάθεση παντελώς άσχετου νσχ για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, με μορφή τροπολογίας:
Σε μια σύμβαση για το Αεροδρόμιο του Καστελίου, κατατέθηκε ένα παντελώς άσχετο νσχ για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα με μορφή τροπολογίας και το αποδεχόμαστε σαν να μην τρέχει τίποτα, χωρίς καμία συζήτηση – διαβούλευση, χωρίς καμία γνώση των άμεσα ενδιαφερομένων.
Η. Εγκαίνια από τον «Κουρασμένο Β΄ Πρωθυπουργό» Αλ. Τσίπρα των έργων ΠΑΣΟΚ:
Ο «Κουρασμένος Β΄ Πρωθυπουργός» κ. Αλ. Τσίπρας, κουράστηκε να εγκαινιάζει έργα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ξέχασε όμως, να πει ότι αυτά είναι έργα του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά για το νοσοκομείο της Λευκάδας, που εγκαινίασε χθες ο κ. Τσίπρας, οφείλω να του υπενθυμίσω ότι το έργο αυτό είναι έργο του Ανδρέα Λοβέρδου, που ως υπουργός Υγείας το ξεκίνησε, το έτρεξε, κι έρχεται σήμερα με σημαντική καθυστέρηση να το εγκαινιάσει ο κ. Τσίπρας. Πολύ περισσότερο, που σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, έγινε άρον – άρον η μεταφορά των ασθενών με πλήρη διαφωνία του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του παλιού Νοσοκομείου της Λευκάδας, γιατί πιθανά θα κινδύνευε η υγεία των ασθενών, αλλά όλα έπρεπε να υπακούσουν στις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα.
Επειδή μαθαίνω ότι ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να εγκαινιάσει και το Νοσοκομείο της Χαλκίδας – Έργο ΠΑΣΟΚ, καλά θα κάνει για λόγους στοιχειώδους ευπρέπειας, όπως έκανε στο παρελθόν η Νέα Δημοκρατία, να καλέσει τους προηγούμενους υπουργούς που έτρεξαν το έργο. Αστική απρέπεια του κ. Τσίπρα, ο οποίος αντί να δώσει συγχαρητήρια στον Ανδρέα Λοβέρδο, έδωσε στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έκανε ελαχιστότατα για το νοσοκομείο της Λευκάδας.
Από τη δική μας πλευρά, θα σεβαστούμε απόλυτα αυτό που θα αποφασίσει ο λαός στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, που θα είναι η μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη Νέα Δημοκρατία, αφού θα είναι πολύ ενισχυμένο το Κίνημα Αλλαγής.
Δείτε παρακάτω το video της ομιλίας του Γ. Μανιάτη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ