ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Ναύπλιο: Γιορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Καραθώνα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:52:00 μ.μ. | |
Ναύπλιο: Γιορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Καραθώνα (βίντεο)
Γιορτάζει το πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο.
Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 7 Μαΐου, εψάλλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία πραγματοποιηθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.
Την ημέρα της εορτής, Τετάρτη 8 Μαΐου και 7:00π.μ, θα ψαλλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.
Χτισμένο επάνω σε λοφίσκο με θέα την πανέμορφη παραλία και το απέραντο γαλάζιο. Κάθε χρόνο μαζεύεται στο εκκλησάκι πάρα πολύς κόσμος από το Ναύπλιο αλλά και τις γύρω περιοχές. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πατέρας Ελευθέριος Μίχος ,εφημέριος της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.
Γραπτή μαρτυρία για το πότε ιδρύθηκε το εκκλησάκι δεν υπάρχει αλλά βάση προφορικών μαρτυριών φαίνεται να είναι τουλάχιστον 350 ετών. Κάποτε ήταν και μετόχι της μονής Μεταμόρφωση του Σωτήρος Καραθώνας. Το εκκλησάκι αυτό μετά την διάλυση του μοναστηριού έμεινε έρημο στην τύχη του, ώσπου το 1910 το πήραν οι Υποδηματοποιοί για να το προσέχουν και να το συντηρούν. Με το πέρας του χρόνου και αφού το επάγγελμα αυτό χάθηκε η εκκλησία πέρασε στην διοίκηση της ενορίας Ευαγγελιστρίας στην Πρόνοια Ναυπλίου, όπου και ανήκει ως σήμερα.
Το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι έχει συντηρηθεί εκ νέου από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού ναού Ευαγγελίστριας. Μετά το πέρας του εσπερινού και το θείο κήρυγμα ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας γύρω από το εκκλησάκι με φόντο το ηλιοβασίλεμα στην παραλία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ