ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Εισήγηση του Δ. Κρανιά στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:44:00 μ.μ. |
Εισήγηση του Δ. Κρανιά στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας
Είμαστε πράγματι στην τελική ευθεία και η σημερινή Πολιτική Επιτροπή ίσως μπορεί να συνεισφέρει με κάποιες ιδέες στη διαμόρφωση της τακτικής των τελευταίων προεκλογικών ημερών. Ανεξάρτητα από το ότι οι πρώτες εκλογές μετά το 2015 είναι ευρωεκλογές, το πρόσημό τους είναι καθαρά εθνικών εκλογών.

Και αυτό σημαίνει καμιά ψήφος χαμένη. Κανένα πείραμα. Καμιά δοκιμή. Καμιά πικρία. Καμιά ανοχή. Η μόνη επιλογή που στέλνει καθαρό μήνυμα είναι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι η κοινωνία δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Ένα μνημόνιο που δε σκίστηκε ποτέ. Ένα άλλο μνημόνιο που υποθηκεύει την κρατική περιουσία για εκατό χρόνια. Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα γύρω από τις συντάξεις και το αφορολόγητο. Ο ΕΝΦΙΑ που δεν καταργήθηκε ποτέ. Τα διόδια που δε μειώθηκαν ποτέ. Τα κόκκινα δάνεια που έγιναν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις. Ο ΦΠΑ και οι φόροι που παραμένουν διαχρονικός εφιάλτης κάθε οικογένειας. Τα ψέματα που έφεραν το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Τα καινούρια ψέματα, που ξεδιάντροπα που προσφέρει το νέο υποσχεσιολόγιο της κυβέρνησης. Υπάρχει τουλάχιστον ένα ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ αφιερωμένο σε κάθε πολίτη.

Το ψέμα που είναι ταυτισμένο με το ηθικό μειονέκτημα αυτής της κυβέρνησης. Γιατί το ψέμα είναι ηθικό μειονέκτημα. Είναι το ηθικό μειονέκτημα της συμμετοχής υπουργών σε τεχνικές εταιρείες, τα λειψά πόθεν έσχες, τα προνομιακά δάνεια, ο εμφύλιος για τις βίζες, τα βοσκοτόπια, οι off-shore της Κύπρου, τα αεροπλάνα της Βενεζουέλας, οι κολλητοί που διακινούν χρήματα, το κυβερνητικό show την ώρα που καίγονταν άνθρωποι στο Μάτι, η αήθης επίθεση στον Κυμπουρόπουλο και τόσα άλλα που πιθανά δεν ξέρουμε.

Η κατεύθυνσή μας τις τρεις τελευταίες εβδομάδες πρέπει να έχει ένα ακόμη χαρακτηριστικό. Την αποφασιστική μας στήριξη στα τμήματα της κοινωνίας, που υποφέρουν περισσότερο. Είναι η ώρα να νιώσουν αυτοί που ζουν στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, ότι δεν είναι αβοήθητοι. Δε γίνεται κάποιοι να μοιράζουν ιθαγένεια και επιδόματα σε αλλοδαπούς την ώρα που οι συνταξιούχοι ζουν με 500 ως 700 ευρώ το μήνα και η ανεργία μειώνεται στα χαρτιά με μερική απασχόληση και μισθούς 300 ευρώ.

Είναι πολύ σημαντικό ότι το πρόγραμμά μας αποτυπώνει το τι σημαίνει κανείς αβοήθητος. Μέτρα όπως η αύξηση του ορίου για υποβολή ΦΠΑ από τις 25.000 ευρώ, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 15% , κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων όπου υπάρχει ανάγκη, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αντί για φιλοδωρήματα φτώχειας, επέκταση του χρονικού ορίου στις επαναλαμβανόμενες συνταγές για τους χρονίως πάσχοντες, η ετήσια αύξηση του κατώτατου μισθού σε διπλάσιο ποσοστό της αύξησης του ΑΕΠ, 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί, αύξηση της γονικής άδειας στις μονογονεϊκές οικογένειες, εξηγούν γιατί η επόμενη κυβέρνηση θα ασχοληθεί ουσιαστικά με αυτούς που έχουν ανάγκη.

Φίλες και φίλοι

Το μήνυμα του διχασμού που εκπέμπει αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να πιάσει τόπο, αρκεί να μη βάλουμε εμείς φρένο στην κοινωνία. Ο μόνος διαχωρισμός που είναι ζωντανός είναι αυτός ανάμεσα στους ψεύτες και αυτούς που λένε την αλήθεια. Σε αυτούς που μετατρέπουν την παρανομία σε ηθική και αυτούς επενδύουν στη διαφάνεια και τη λογοδοσία.

Εμείς οφείλουμε να εμπεδώσουμε στους πολίτες τον κοινωνικό χαρακτήρα της παράταξης και να είναι σίγουροι ότι η συμφωνία τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι μια συμφωνία αλήθειας και προκοπής για όλους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Η. ΚΡΑΝΙΑΣ

Μέλος Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ