ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Αργολίδα: Τον Ιούνιο στην Ερμιονίδα τα διεθνούς φήμης Μπαλέτα του Μπολσόι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:08:00 π.μ. |
Τον Ιούνιο στην Ερμιονίδα τα διεθνούς φήμης Μπαλέτα του Μπολσόι
Γράφει ο Απόστολος Λαδάς

Ο Δήμος Ερμιονίδας, πρωτοστατούντος του Δημάρχου κ Δ. Σφυρή εμού του ιδίου και του Μ Τριγκάκη, σε συνεργασία με Ρωσικούς τουριστικούς παράγοντες, Ελληνικά πρακτορεία τουρισμού και Ξενοδόχους της περιοχής μας, έχει την ευκαιρία και την χαρά να φιλοξενήσει τον Ιούνιο του 2019 την παγκοσμίου φήμης και κύρους Ακαδημία Τεχνών και Εκπαιδευτικών Καινοτομιών της Μόσχας των μπαλέτων Μπολσόι.

Η Ρωσική Ακαδημία Τεχνών της Μόσχας είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με τεράστια εμπειρία στην διοργάνωση διεθνών φεστιβάλ, συναυλιών, συνεδρίων, σεμιναρίων και καλλιτεχνικών διαγωνισμών.

Στην διάρκεια των ετών 2015-2018 πραγματοποίησε 50 διεθνείς διαγωνισμούς και φεστιβάλ.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων από διάφορες χώρες όπως η Ρωσία, η Ελλάδα, η Ιταλία κ.ά., έχει ξεπεράσει τους 10.000, ενώ η προβολή και η διαφήμιση των διοργανώσεων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των χορηγών είναι διεθνής και κατά συνέπεια τεράστια για τις περιοχές που φιλοξενούν τις διοργανώσεις αυτές .

Η Ακαδημία Τεχνών, προωθεί καλλιτεχνικά ταλέντα, ενθαρρύνοντας την δημιουργικότητα και την προσωπικότητα των καλλιτεχνών, χρησιμοποιώντας καινοτομίες στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού γενικότερα.

Κύριοι στόχοι των δραστηριοτήτων της είναι η προώθηση και βελτίωση των δεξιοτήτων των ατόμων και η προβολή της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης περιοχών, των χωρών που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της.

Η Ρωσική Ακαδημία έχει πραγματοποιήσει στη χώρα μας το Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης "Θησαυρός της Ελλάδας"(Treasure of Hellas) στην Ρόδο, το 2016 το 2017 και το 2018 - με πάνω από 250 συμμετοχές το 2018 - με χορευτικούς, μουσικούς, θεατρικούς διαγωνισμούς και διαγωνισμούς τοπικής παράδοσης, με εκδρομές και καλλιτεχνικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και διάφορες άλλες εκδηλώσεις, προωθώντας έτσι τον τοπικό πολιτισμό και την μοναδικότητά του μέσα στον κόσμο στο πέρασμα του χρόνου.

Ο Δήμος μας ήλθε σε επαφή με την Ρωσική Ακαδημία κατά το πρόσφατο ταξίδι συμμετοχής του Δήμου μας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Μόσχας και σε συνεργασία με ελληνικό τουριστικό πρακτορείο ειδικευμένο στον Ρωσικό τουρισμό και διακεκριμένη ξενοδόχο της περιοχής μας είχε τη χαρά και τιμή να προσκαλέσει την Ακαδημία να διοργανώσει το Φεστιβάλ Τέχνης "Θησαυρός της Ελλάδας" για το 2019 στην Ερμιονίδα.

Διεθνείς εμπειρογνώμονες τέχνης θα κάνουν σεμινάρια και master classes.

Το Gala που θα διεξαχθεί (ελεύθερο για το κοινό) περιλαμβάνει παραστάσεις από νικητές καλλιτέχνες με την παρουσία εμπειρογνωμόνων διεθνούς φήμης καλλιτεχνών από τα μπαλέτα Μπολσόι , Μαριίνσκι και Ελλήνων εμπειρογνωμόνων .

Πρόκειται για μια παρουσίαση υψηλού επιπέδου, άκρως επαγγελματικού σεναρίου και σκηνοθεσίας σε εξωτερικό θεατρικό χώρο.

Μέσα στον χώρο αυτό καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν στον χορό και στο θέατρο,
στην μουσική και στο τραγούδι, ξεδιπλώνοντας την τεχνική και το ταλέντο τους, θα προβληθούν θα αξιολογηθούν από εμπειρογνώμονες διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και δασκάλους και θα λάβουν διεθνή πιστοποιητικά που βοηθούν στην προώθηση της καριέρας τους , προσφέροντας ταυτόχρονα ένα υπέροχο-μοναδικό θέαμα στο κοινό που παρακολουθεί το Gala.

Είναι πολύ σημαντική η απόφαση του Δήμου να στηρίξει αυτή την διοργάνωση γιατί έτσι προάγεται ο τοπικός πολιτισμός, η ιστορία του, οι καλλιτέχνες του τόπου, ο τουρισμός και φυσικά οι σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.

Με εκδηλώσεις σαν αυτή, αποκτά κύρος η περιοχή μας, η Ερμιονίδα μας, η οποία τολμά να πρωτοπορεί στην Πελοπόννησο αγκαλιάζοντας τα μεγαλύτερα μπαλέτα του κόσμου, όπως είναι τα Μπολσόι και μία από τις μεγαλύτερες Ακαδημίες Τέχνης, όπως είναι η Ακαδημία Τεχνών της Μόσχας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ