ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Με επιτυχία η ημερίδα για την Ανάπτυξη της Κρουαζιέρας με προορισμό το Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:50:00 μ.μ. |
Με επιτυχία η ημερίδα για την Ανάπτυξη της Κρουαζιέρας με προορισμό το Ναύπλιο
 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου με τους Φορείς του προορισμού την Παρασκευή 17/05 στο Βουλευτικό με θέμα την Ανάπτυξη της Κρουαζιέρας με προορισμό το Ναύπλιο.

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των ερευνών, μελετών και επαφών που είχε το Λιμενικό Ταμείο το 2018 με εταιρείες και έγινε απολογισμός των δράσεων για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Η ανάλυση του προορισμού Ναυπλίου κατέστησαν ως αναγκαία την αναβάθμιση των υπηρεσιών μέσω της δημιουργίας και εκτέλεσης συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδιασμού που λαμβάνει υπόψη και τα τρία βασικά χαρακτηριστικά της κρουαζιέρας.

Α. Την Ασφάλεια & Φύλαξη των επισκεπτών

B. Τα έσοδα για την τοπική κοινωνία

Γ. Την εμπειρία των επιβατών στον προορισμό

Το Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου βοηθά την τοπική οικονομία αφού πάνω από 50.000 επιβάτες κάθε χρόνο επισκέπτονται τον προορισμό. Από το 2015 πάνω από 186.000 επισκέπτες κρουαζιέρας έχουν έρθει στο Ναύπλιο με μια απόδοση στην τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις άνω των 50.000.000 εκατομμύριων Ευρώ.

Το 2019 22 εταιρίες κρουαζιέρας θα επισκεφτούν τον προορισμό Ναύπλιο και το 2020 θα γίνουμε για πρώτη φορά Year Round (όλο τον χρόνο) Προορισμός μεγαλώνοντας έτσι έμπρακτα την τουριστική σεζόν.

Στόχος μας είναι να συμπεριληφθούμε στον προγραμματισμό όλων των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας και μαζί με τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να προσφέρουμε μια βιωματική εμπειρία που θα ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις των επιβατών καθιστώντας τους μελλοντικούς πρεσβευτές του Ναυπλίου στο εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κ. Σταύρος Αυγουστόπουλος δήλωσε: Το 2018 εφαρμόσαμε ειδικό σύστημα μέτρησης της εμπειρίας των επιβατών σε 13 διαφορετικές κατηγορίες. Υπάρχει συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς αλλά και με τις εταιρείες κρουαζιέρας και συγκεκριμένη διαδικασία βελτίωσης στους προσδιορισμένους στόχους. Έχουμε προτείνει σειρά δράσεων που με την βοήθεια όλων των φορέων θα αυξήσουν περαιτέρω την παραγωγικότητα και την διασύνδεση με την τοπική επιχειρηματικότητα.

Το μεγάλο έργο της εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης που ολοκληρώνεται σύντομα υπερδιπλασιάζει την δυνατότητα του λιμένα στις πλαγιοδετήσεις πλοίων και καθιστά το Ναύπλιο ανταγωνιστικότερο.

Στηρίζουμε την κρουαζιέρα στο Ναύπλιο καθώς είμαστε βέβαιοι ότι ο κλάδος της κρουαζιέρας:

μπορεί να αποδώσει περισσότερα στην τοπική οικονομία,

μπορεί να βάλει τις βάσεις για χιλιάδες επισκέπτες να επιστρέψουν πίσω ως κλασικοί τουρίστες, 

μπορεί να μεγαλώσει την τουριστική σεζόν.

Ο προορισμός Ναύπλιο έχει ξεκινήσει και συνεχίζει μια σημαντική προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών και υπηρεσιών του και ζητά την βοήθεια σας σε αυτή την προσπάθεια.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου
Σταύρος Αυγουστόπουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ