ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Διάλεξη εργαστήρι με τίτλο "Μετέχοντας την Ουσία του Κινεζικού Πολιτισμού" στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. | |
Διάλεξη εργαστήρι με τίτλο "Μετέχοντας την Ουσία του Κινεζικού Πολιτισμού" στο Ναύπλιο
Ο Κινεζικός πολιτισμός αποτελεί μια ώσμωση πολλών στοιχείων όπως, μουσική, καλλιγραφία, πολεμικές τέχνες, τελετές τσαγιού, Βουδισμός, Ταοϊσμός, Ταϊτσί, κινέζικη ιατρική κ.ά. Και όλα αυτά τα στοιχεία δεν χωρίζονται το ένα από το άλλο, αλλά είναι συνδεδεμένα και μοιράζονται την ίδια πεμπτουσία, που αποτελεί το κλειδί για να κατανοήσουμε την κινέζικη κουλτούρα


Η Ελλάδα και η Κίνα έχουν μια βαθειά και πλούσια ιστορία πολιτισμού και είναι ενδιαφέρον και σημαντικό να κατανοήσει ο ένας τον άλλον σε βαθύτερο επίπεδο. Στη διάλεξη αυτή θα επιχειρηθεί να παρουσιαστεί η ουσία του κινεζικού πολιτισμού μέσω ορισμένων στοιχείων όπως η μουσική, η καλλιγραφία, η ένδυση, το τσάϊ, κά.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους και υποστηρίζεται από το Δήμαρχο Ναυπλιέων και το ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου.


ΜΙΑΟ ΒΙΝ

Ο Μiao Bin είναι ο παρουσιαστής και δημιουργός της εκδήλωσης. Έχει ιδρύσει την εταιρεία MEET CULTURE που στοχεύει στη ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Έχει προβεί μέχρι σήμερα και από το 2015 σε πολλές ανταλλαγές προγραμμάτων μουσικών ταξιδιών, σε δημιουργία χειμερινών σχολείων Ιαπώνων στην Ελλάδα, στην έκδοση του άλμπουμ AEGEAN, σε οργάνωση διαλέξεων, σε ίδρυση ελληνικής βιβλιοθήκης στην πόλη CHENGDU της Κίνας και επίσης έχει ιδρύσει την Ακαδημία Μουσών (Μuse Academy) στην Κίνα, που επικεντρώνεται στην αρχαία Ελληνική μουσική και θεατρική εκπαίδευση.

Ο ίδιος είναι φλαουτίστας, χορευτής, ηθοποιός, εκπαιδευτικός και οικονομολόγος. Είναι φοιτητής στο μεταπτυχιακό μας και έχει τιμηθεί από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με τον τίτλο του Πρεσβευτή του Μεταπτυχιακού στην Κίνα..

Είναι ένας ταξιδευτής blogger που ζει στην Ελλάδα και έχει δημοσιεύσει το βιβλίο του «Περιπέτεια με τους Έλληνες Θεούς».

“Μετέχοντας την Ουσία του Κινεζικού Πολιτισμού”
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΙΟΥ, 20.00΄ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ
Διάλεξη και εργαστήρι (στα αγγλικά)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ