ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ναυπλίου σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:52:00 μ.μ. | |
Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ναυπλίου σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου με υπεύθυνη την κ. Τζίνα Πετροπούλου, από την περσινή χρονιά, ξεκίνησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία της Πελοποννήσου με προβολές ντοκιμαντέρ Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών.

Σκοπός είναι να δοθεί η ευκαιρία σε μια μεγάλη ομάδα πληθυσμού, χωρίς εύκολη πρόσβαση σε κινηματογράφους και άλλα μεγάλα φεστιβάλ να γνωρίσει την εγχώρια και ευρωπαϊκή κινηματογραφική παραγωγή.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται με την επί τόπου προβολή ντοκιμαντέρ στα σχολεία παρουσία σκηνοθέτη, μια δράση που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να αναπτύξουν έναν πρόσφορο και εποικοδομητικό διάλογο στη συζήτηση που ακολουθεί την παρουσίαση των ταινιών.
Στο σχολείο μας ο βραβευμένος σκηνοθέτης-παραγωγός ντοκιμαντέρ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, κ. Γιώργος Ζέρβας, από την Πρόσυμνα Αργολίδας, παρουσίασε δύο από τα ντοκιμαντέρ του.
Το πρώτο που έχει τίτλο: "ΜΕΤΑ στοιχεία για το 2017", προβάλλει εικόνες της σύγχρονης ζωής, ένα μωσαϊκό της σημερινής ελληνικής κοινωνίας: Αλληλεγγύη, ανάγκη για συνεργασία, αναστοχασμός των αξιών αλλά και μοναξιά και εσωτερική πάλη.
Το δεύτερο έχει θέμα την "Αρχαία Μεσσήνη" και είναι ντοκιμαντέρ για το αρχαίο θέατρο και τους χώρους θέασης της αρχαίας Μεσσήνης, με ξεναγό τον ίδιο τον αρχαιολόγο, υπεύθυνο των ανασκαφών του αρχαιολογικού χώρου, καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη. 
Και τα δύο ντοκιμαντέρ παρακολούθησαν μαθητές και καθηγητές με μεγάλο ενδιαφέρον και ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον σκηνοθέτη κ. Γιώργο Ζέρβα, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ.

Σοφία Σαρρή, δ-ντρια του σχολείου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ