ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Ομιλία της υπ. Περιφερειακής Συμβούλου Αργολίδας Ελένης Ζαφειροπούλου-Μουταφίδη στην εκδήλωση του Π. Νίκα στο Ναύπλιο

Ομιλία της υπ. Περιφερειακής Συμβούλου Αργολίδας Ελένης Ζαφειροπούλου-Μουταφίδη στην εκδήλωση του Π. Νίκα στο Ναύπλιο
 Η ομιλία της υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου Ελένης Ζαφειροπούλου-Μουταφίδη, με το συνδυασμό του Π. Νίκα «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» στην εκδήλωση «Υγεία και Πρόνοια»

Εκδήλωση, στο ξενοδοχείο PARK, στο Ναύπλιο, πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» κ.Παναγιώτης Νίκας, το Σάββατο 4 Μαΐου, με την συμμετοχή των υποψηφίων γυναικών του συνδυασμού του με θέμα: «Υγεία και Πρόνοια».


Ο κ. Π. Νίκας αφού παρουσίασε τις υποψήφιες γυναίκες του συνδυασμού του, καθήλωσε το κοινό αναλύοντας όλα τα κοινωνικά προβλήματα και αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα Υγείας και Πρόνοιας που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και πρότεινε αναγκαίες, συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες λύσεις.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η κα Ελένη Ζαφειροπούλου-Μουταφίδη, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Αργολίδας του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» του κ. Π. Νίκα, η οποία αναφέρθηκε επιγραμματικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γυναίκα ως μητέρα και εργαζόμενη αλλά και στα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα της τρίτεκνης και πολύτεκνης.

Οι υπόλοιπες υποψήφιες Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού ανέλυσαν άλλα προβλήματα υγείας και πρόνοιας.

Ακολουθεί η ομιλία της κας Ελένης Ζαφειροπούλου-Μουταφίδη:

«Σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση, που μας δίνει την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα και να θίξουμε τα προβλήματα της γυναίκας ως μητέρας και εργαζόμενης και τα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα της τρίτεκνης και πολύτεκνης.

Πριν την ανάλυση των ανωτέρω θεμάτων, πρέπει να αποδεχτούμε ότι για να στηρίξει κάποιος τη γυναίκα ως μητέρα και εργαζόμενη, καθώς και την ελληνική οικογένεια, απαιτείται να έχει αρχικά διάθεση προσφοράς και φιλοσοφία εθελοντισμού. Μόνο αν μπεις στη θέση του άλλου, μπορείς να προσφέρεις, να προνοήσεις για αυτόν, να προγραμματίσεις, να σχεδιάσεις και να πραγματοποιήσεις. Απρόσωπη πρόνοια, χωρίς ανθρώπους με διάθεση προσφοράς, δεν υπάρχει.

Όσον αφορά στο πρώτο από τα θέματα που θα αναφερθώ, όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελληνίδα μάνα, που στερείται για να προσφέρει τα πάντα στην οικογένειά της, κατάφερε με την ανιδιοτελή προσφορά, αγάπη και μαχητικότητά της, να ενώνει την ελληνική οικογένεια, όσο καμμιά μάνα στον κόσμο. Έτσι η οικογένεια που δημιουργεί, αποτελεί τον πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας. Στο δύσκολο έργο της χρειάζεται τη στήριξη της Πολιτείας.

Στις πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου και της Ευρώπης ειδικότερα, η στήριξη αυτή είναι δεδομένη. Στη χώρα μας όμως, λόγω της οικονομικής κρίσης, και όχι μόνο, η βοήθεια αυτή είναι περιορισμένη.

Τα προβλήματα της Ελληνίδας μητέρας και εργαζόμενης που εντοπίζονται στον Νομό μας εντοπίζονται:
Στην έλλειψη προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία,
Στην έλλειψη πρόνοιας για την υγεία,
Στην έλλειψη προληπτικής Ιατρικής για τη μητέρα και τα παιδιά της,
Στην έλλειψη κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης για την άγαμη μητέρα,
Στην έλλειψη υποδομών για Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, καθώς και
Στην έλλειψη Κέντρων Αποτοξίνωσης και Επανένταξης ατόμων με εθισμό.

Όσον αφορά στο δεύτερο θέμα, δηλαδή τα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας, οι στατιστικές καταδεικνύουν τη μεγάλη δυσκολία της ελληνικής οικογένειας, τα τελευταία χρόνια, να φέρει στον κόσμο όχι τρία και τέσσερα, αλλά έστω και ένα παιδί. Έτσι η υπογεννητικότητα μαστίζει την Ελλάδα του σήμερα.

Ο κίνδυνος αφανισμού του ελληνισμού, επιβάλλει τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας, τόσο με οικονομικά κίνητρα, όσο και με κάθε επιπλέον κοινωνική παροχή και πρόνοια, ώστε η Ελληνίδα μητέρα να μπορεί να φέρει στον κόσμο περισσότερα παιδιά, ενώ αυτή που είναι ήδη τρίτεκνη και πολύτεκνη, να μπορέσει να ανταποκριθεί στις κοινωνικές ανάγκες και τις απαιτήσεις τους για υγεία, παιδεία και ασφάλιση.

Η υποψήφια Περιφερειακή Αρχή μας έχει την ικανότητα να σταθεί αρωγός, τόσο στην Ελληνίδα μάνα, όσο και στην ελληνική οικογένεια απορροφώντας τους κατάλληλους πόρους, σε συνδυασμό με τις αρχές της αλληλεγγύης και προσφοράς που πρεσβεύει.

Η πολιτική δεν είναι λόγια, είναι πράξεις.

Σας ευχαριστώ πολύ»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ