ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Σταύρος Αυγουστόπουλος: Η συμβολή του λιμένα Ναυπλίου σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο

Σταύρος Αυγουστόπουλος: Η συμβολή του λιμένα Ναυπλίου σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο
Ο ρόλος, που οι σύγχρονοι λιμένες καλούνται να διαδραματίσουν στην ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου, καθώς και η συμβολή τους στην βιωσιμότητα των τοπικών και εθνικών οικονομιών, είναι θεμελιώδης.

Στόχος του Δ.Λ.Τ. Ναυπλίου είναι η βελτίωση των υπηρεσιών που δύναται να προσφέρει το λιμάνι σε πλοία, φορτία και επιβάτες. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν στην επίβλεψη, διαχείριση και ρύθμιση της κυκλοφορίας εντός του Λιμανιού, στη μέριμνα για την παραβολή και αγκυροβόληση των πλοίων, στην αποθήκευση και διαμετακόμιση εμπορευμάτων, στη διακίνηση επιβατών, και φορτίων, στην ηλεκτρονική πληροφόρηση και γενικά στην εξυπηρέτηση κάθε χρήστη του λιμένος.

Κύριος στόχος, διατηρώντας πάντα τον παράγοντα ασφάλεια (security) σε υψηλό επίπεδο, είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των ενδιαφερομένων μερών και των χρηστών στις υπηρεσίες των θαλάσσιων μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των λιμενικών υπηρεσιών.

Η διοίκηση του Δ.Λ.Τ. Ναυπλίου είχε σε προγενέστερο χρόνο συμπεράνει την δυνητική ευκαιρία χρηματοδότησης από το Υπουργείο Ναυτιλίας, του στρατηγικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού της, έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση του λιμένα Ναυπλίου, δια μέσου νέων υλικοτεχνικών υποδομών και λειτουργικών ενοποιήσεων με τους άλλους λιμένες της Ελληνικής επικράτειας και της διεθνούς λιμενικής βιομηχανίας.

Ως απόρροια μεθοδευμένης μελέτης και ανάλυσης των σχετικών χρηματοδοτήσεων από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ του Υπουργείου Ναυτιλίας συνταχθήκαν τεχνικές μελέτες σκοπιμότητας και ωριμότητας, οι οποίες τεκμηρίωσαν ορθώς την αναγκαιότητα για χρηματοδοτική ενίσχυση του Δ.Λ.Τ. Ναυπλίου, οι οποίες και οδήγησαν στην επιτυχή έγκριση και χρηματοδότηση των αναπτυξιακών έργων.

Αυτά τα έργα θα κατατάξουν τον Λιμένα Ναυπλίου μεταξύ των πιο εκσυγχρονισμένων ανταγωνιστικών ομάδων της ναυτιλιακής βιομηχανίας, αναδεικνύοντας τους αναγκαίους λιμενικούς δείκτες απόδοσης, προσμετρήσιμους στους πίνακες αξιολόγησης της Διεθνούς ναυτιλιακής αγοράς.

Με την ορθή εφαρμογή του Σχεδίου Ασφαλείας του Λιμένα δια μέσου των έργων που υλοποιούνται, και βάσει της Υπουργικής απόφασης, (Υπ.Αρ 3113.11/43730/2017) η οποία καθορίζει για την παροχή υπηρεσιών ενίσχυσης της ασφάλειας είσπραξη ανταποδοτικών τελών, από τα πλοία που προσεγγίζουν το Δ.Λ.Τ Ναυπλίου και έχει την δυνατότητα αύξησης των εσόδων του.

Για την επίτευξη όλων των ανωτέρω στόχων θα εγκατασταθούν σταδιακά στην Λιμενική Εγκατάσταση, Δ.Λ.Τ. Ναυπλίου όλα τα απαραίτητα συστήματα που περιλαμβάνονται και τεκμηριώνονται στο αντίστοιχο Σχέδιο Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης (ΣΑΛΕ)


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ