ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Ιστορική ομιλία του Πέτρου Τατούλη από την Τρίπολη για νίκη από την πρώτη Κυριακή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:01:00 π.μ. |
Ιστορική ομιλία του Πέτρου Τατούλη από την Τρίπολη για νίκη από την πρώτη Κυριακή
 Γιορτή νίκης της Ελεύθερης, της Αυτοδύναμης Πελοποννήσου, της Νέας Πελοποννήσου, της Πελοποννήσου του 2023, από την πρώτη Κυριακή, ήταν το κάλεσμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και εκ νέου υποψηφίου κ. Πέτρου Τατούλη στις εκλογές στις 26 Μαΐου, ανταποκρινόμενος σε ένα ηχηρό, ενθουσιώδες και καθαρό αίτημα των Πελοποννησίων, που κατέκλυσαν το Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, να συνεχίσει να ανεβάζει την Πελοπόννησο ψηλά.
 
Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα με τον κόσμο να έχει πλημμυρίσει το πάρκο μπροστά από το Πνευματικό κέντρο ο Πέτρος Τατούλης σε μια ιστορική ομιλία απευθύνθηκε με συναίσθημα, πολιτικά επιχειρήματα για την Περιφέρεια, αλλά και το κεντρικό πολιτικό σύστημα στους Αρκάδες συμπολίτες του ζητώντας νίκη από την πρώτη Κυριακή 
Να πούμε όχι στην τοξική δημαγωγία

“Σας καλώ σήμερα, από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας, να πούμε όχι στην τοξική δημαγωγία Όχι στη διάχυτη υποκρισία. Όχι στον λαϊκισμό. Όχι στον σκοταδισμό. Όχι στην μετριότητα. Και να φωνάξουμε δυνατά. Όχι αυτά εδώ. Και ως εδώ αυτά. Σε λίγες ώρες από σήμερα η απάντηση των Μεσσήνιων, των Κορίνθιων, των Αρκάδων, των Λακώνων και των Αργολιδέων θα είναι ηχηρή. Και θα είναι μια απάντηση Πελοποννησιακή. Γιατί σήμερα, το έργο μας, ως εγγύηση για το έργο που έρχεται, μου δίνει την απόλυτη σιγουριά να σταθώ μπροστά σας και με περηφάνια να πω. Εμάς μας ενώνει η Αρκαδία. Όλους εμάς μας ενώνει η Πελοπόννησος. Και είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον Πελοποννησιακό αγώνα” ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο Πέτρος Τατούλης.

Ζητάμε μια πλατιά πλειοψηφία των πολιτών

Θέτοντας βασικό στοιχείο της πολιτικής πρότασης του την πλατιά πλειοψηφία των πολιτών της Πελοποννήσου ο Πέτρος Τατούλης απευθύνθηκε σε εκείνους που ζουν στα χωριά μας που ερημώνουν. Σε εκείνους που έμειναν στα χρόνια της κρίσης να διατηρούν επιχειρήσεις. Και σε εκείνους που θέλουν να κάνουν ένα καινούργιο ξεκίνημα. Στους νέους και τις νέες μας που επιμένουν να θέλουν να ζήσουν εδώ και να εργαστούν με αξιοπρέπεια. Σε εκείνους που αντιλαμβάνονται τον ρόλο μιας περιφερειακής επενδυτικής τράπεζας στην Πελοπόννησο, αυτήν που υλοποιούμε, ως μοχλό πραγματικής ανάπτυξης για την τοπική μας οικονομία. Σε εκείνους, που αντιλαμβάνονται ότι οι διεθνείς σχέσεις είναι που φέρνουν τις επενδύσεις, όπως το ελληνοκινεζικό βιοτεχνολογικό πάρκο που σχεδιάζουμε με τους εταίρους μας. Σε εκείνους τέλος, που ξέρουν ότι η Πελοπόννησος θα πρωταγωνιστήσει στην σκακιέρα των ενεργειακών ζητημάτων και απαιτούν τα οφέλη από την αξιοποίηση να διαχυθούν σε όλες τις οικογένειες και να μην διαμοιραστούν σε κάποια σκοτεινά γραφεία, πίσω από κλειστές πόρτες.

Σας καλώ όλους για μια ευρεία συμμαχία, ένα δημιουργικό κίνημα
Πιστός στις αρχές του άδολου, ακομμάτιστου, πατριωτισμού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απευθύνθηκε σε όλους τους συμπολίτες του, προοδευτικούς, συντηρητικούς και αχρωμάτιστους. Πολίτες με βαθιά δημοκρατικά αντανακλαστικά και κοινωνική συνείδηση. Και σημείωσε “σας καλώ όλους για μια ευρεία συμμαχία, ένα δημιουργικό κίνημα. Που θα ακουστεί σε κάθε γωνιά της πατρίδας. Αυτήν την Κυριακή. Από την Αρκαδία Από την Τρίπολη. Τη γη των μεγάλων αγώνων και των πολιτικών πρωτοβουλιών της υπέρβασης”.

Πιστεύουμε στην περιφερειακή διακυβέρνηση ή θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω στους διορισμένους νομάρχες;

Το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη είναι βαθύτατα πολιτικό. Πιστεύουμε στην περιφερειακή διακυβέρνηση ή θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω στους διορισμένους νομάρχες; Πιστεύουμε στον πολιτικό πολιτισμό και την εθνική συνεννόηση ή θα αφήσουμε τους σαμποτέρ της δημοκρατίας να επιβάλλουν τον κούφιο και υβριστικό τους λόγο; Πιστεύουμε ότι μπορούμε να περπατήσουμε με τα δικά μας πόδια ή θα ψάχνουμε εναγωνίως να ακουμπήσουμε σε κάποιο εύθραυστο και ξένο δεκανίκι; Και τα λέω αυτά σήμερα, διότι έχω μια βαθιά πίστη που εσείς την ενισχύσατε στην κοινή μας διαδρομή . 
Στην Αρκαδία επενδύθηκαν περισσότερα από 400 εκ. ευρώ

Υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής, που εκτελέστηκε ποτέ στην Πελοπόννησο σημείωσε ο Πετρος Τατούλης και αναφέρθηκε στα τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, από πόρους που δεν έχουν εξασφαλιστεί ποτέ ξανά κατά τη διάρκεια της περασμένης τριακονταετίας. Στην Αρκαδία επενδύθηκαν περισσότερα από 400 εκ. ευρώ. Εκτελέστηκαν 430 έργα ονοματισμένα ένα, ένα. Όλοι εσείς, όλοι οι Αρκάδες έχουν προσωπική άποψη. Ο δρόμος Τρίπολης Άστρους αποτελούσε μια διαχρονική υπόσχεση όλων των πολιτικών της Αρκαδίας μετά το 1974. Είχε καταντήσει μόνιμη υπόσχεση σε όλες τις εκλογές για 40 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια η Κυνουρία είχε περισσότερες σχέσεις με το Αργος παρά με την Τρίπολη. Ολοκληρώσαμε όλα τα δύσκολα κομμάτια περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ. Πλέον το Τρίπολη - Άστρος είναι 30 λεπτά. Η παράκαμψη των Δολιανών ξεκίνησε με προϋπολογισμό 5.5 εκατομμυρίων και θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο. Απομένουν δυο ακόμη κομμάτια. Η παράκαμψη των χωριών της Τεγέας, το τμήμα δηλαδή από τον Άγιο Σωστή ως την διασταύρωση του Κύρα μετά τις Ρίζες και η παράκαμψη του Άστρους. Δυο έργα που η κατασκευή τους απαιτεί περίπου 20 εκατομμύρια. Σήμερα ωριμάζουν μελετητικά και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα τα χρηματοδοτήσουμε και θα τα κατασκευάσουμε.

Η παραλιακή σύνδεση της Αρκαδίας με την Λακωνία

Η παραλιακή σύνδεση της Αρκαδίας με την Λακωνία ένα άλλο μεγάλο έργο που για πολλά χρόνια δεν είχε κατασκευαστεί. Αναφέρομαι στο δρόμο Φωκιανός Κυπαρίσσι που ολοκληρώθηκε το 2018 με κόστος περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πετρόχτιστη γέφυρα στην είσοδο των Λαγκαδίων


Η πετρόχτιστη γέφυρα στην είσοδο των Λαγκαδίων μοναδικό στοιχείο της Λαγκαδιανής τέχνης κινδύνευε να καταρρεύσει. Αποκαταστάθηκε. Οι παράπλευροι δρόμοι του αυτοκινητόδρομου από την γέφυρα της Μάκρης ως την Γέφυρα του Πελάγους κατασκευάζονται με προϋπολογισμό περίπου 3 εκ. ευρώ. Ο δρόμος Ασέα - Αθήναιο, ο δρόμος Ράχες -Χώρα - Νιοχώρι, ο δρόμος Δάρα - Καμενίτσα. Συντηρήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο, το Μανθυραια - Βουνό, το Κάψια - Βλαχέρνα, το Λίμνη - Ορχομενός, το Άγιος Πέτρος - Αγιάννης, το Μεγαλόπολη - Καρύταινα, το Τζιβα – Παλλάντιο – Μάκρη, το Ριζες- Μαγουλα-Λιθοβουνια. Η γέφυρα της Καμάρας συντηρήθηκε, το Λυκαιο –Νεδα, το Λεβίδι – Κανδήλα – όρια νομού, το Άνω Δολιανά Κούτρουφα, το Παλιοχωρα -Τυρός, το Δαβια-Αλωνίσταινα-Βυτίνα, το Χρυσοβίτσι-Στεμνιίσα-Δημητσάνα, το Καστρί –Ωριά-Καράτουλα, το Ρίζες – Καστρί-Άγιος Πέτρος, το Βλαχοκερασιά- Κολλίνες και δεκάδες άλλα. Συνολικά για συντηρήσεις και παρεμβάσεις στο επαρχιακό δίκτυο διατέθηκαν περισσότερα από 100 εκ. ευρω.

Δίκτυα αποχετεύσεις στο Λεωνίδιο, το Άστρος, την Τρίπολη, την Βυτίνα αλλά και τα Λουτρά Ηρέας

Για δίκτυα αποχετεύσεις στο Λεωνίδιο, το Άστρος, την Τρίπολη, την Βυτίνα αλλά και τα Λουτρά Ηρέας περισσότερα από 30 εκ. ευρώ. Ο αγωγός μεταφοράς νερού από τις πηγές της Πιανας στην 


Τρίπολη ολοκληρώθηκε με κόστος περίπου 4.5 εκ. ευρώ. Έργα ύδρευσης σε όλους τους Δήμους που ξεπέρασαν τα 30 εκ. ευρώ.

Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο εκσυγχρονίστηκε

Περισσότερα από 30 εκ. ευρώ για κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικός εγκαταστάσεις στα υφιστάμενα κτίρια και περίπου 15 εκ. για την νέα ψυχιατρική κλινική. 
Στον τομέα του Πολιτισμού

Το νέο μουσείο της Τεγέας στην Αλέα, ο πύργος του Πλαπούτα, οι εργασίες αποκατάστασης του Ιερού ναού της Παναγίας στην επισκοπή Τεγέας, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην Καρύταινα, Τον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Αρκουδορεμα, οι αποκαταστάσεις στα μοναστήρια, στην Παλιοπαναγιά, στο Αμπελάκι, στην Ορθοκωστά, στον Άγιο Νικόλα στην Καρυά, στην Μονή Καλτεζών, στην Μονή Τιμίου Προδρόμου, οι παρεμβάσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Μαντινείας και του Ορχομενού.

Το λιμάνι του Παραλίου Αστρους


Το λιμάνι του Παραλίου Αστρους, αίτημα δεκαετιών πλέον αποτελεί μια σύγχρονη μαρίνα με κόστος που ξεπέρασε τα 5 εκ. ευρώ. Το λιμάνι του Τυρού το λιμάνι στη Σαμπατική και τέλος το λιμάνι του Λεωνιδίου που πρόσφατα συμβασιοποιήθηκε και θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο περίπου με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 5 εκ. ευρώ.

Το αναρριχητικό πάρκο του Λεωνιδίου


Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω σε δυο ιδιαίτερα καινοτόμες παρεμβάσεις, Το αναρριχητικό πάρκο του Λεωνιδίου δεν το πίστευε κανείς κάποιοι το είχαν χαρακτηρίσει ανέκδοτο. Σήμερα αποτελεί το ισχυρότερο εργαλείο εξωστρέφειας για την Αρκαδία. Το ίδιο θα συμβεί και με το καταδυτικό πάρκο του Τυρού, το πρώτο στην Ελλάδα η αδειοδότηση του οποίου ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Ολοκληρωμένη παρέμβαση στην λίμνη του Λάδωνα

Τέλος θέλω να αναφερθώ στην λίμνη του λάδωνα στην οποία σχεδιάσαμε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση. Εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση και σύντομα θα αποτελέσει την λίμνη πλαστήρα της Αρκαδίας. 

Το Αρδευτικό της Τάκας

Το Αρδευτικό της Τάκας παραμένει μεγάλος στόχος. Την τελευταία 5ετια ολοκληρώθηκαν οι αρχαιολογικές έρευνες που επέτρεψαν τον ανασχεδιασμό και την αδειοδότηση του κεντρικού σιφωνίου του αγωγού προσαγωγής με παράκαμψη των αρχαιοτήτων του Παλλαντίου. Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός και η αδειοδότηση των δικτύων διανομής. Πολύ σύντομα έργα περίπου 40 εκ. ευρώ θα είναι σε εξέλιξη

Το αεροδρόμιο της Τρίπολης


Θυμίζω ότι το 2014 υπογράφηκε η ΚΥΑ που επέτρεπε την λειτουργία του ως πολιτικό αεροδρόμιο. Μέσα από δημόσια πρόσκληση αναζητήθηκαν στρατηγικοί εταίροι και συντάχθηκε ολοκληρωμένο master plan για την ανάπτυξη του. Ωστόσο η Κυβερνητική Πολιτική για τα Περιφερειακά Αεροδρόμια δεν επέτρεπε ως σήμερα την έγκριση φακέλου ΣΔΙΤ για την δημοπράτηση του project. Θα επιμείνουμε με μεγαλύτερη ένταση, το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα λειτουργήσει ως πολιτικό. Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση. 
Νίκη από την πρώτη Κυριακή

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτήν τη εντυπωσιακή υποδοχή. Πραγματικά με έχετε συγκλονίσει και δεν σας κρύβω ότι σήμερα εδώ νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος. Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη σε όλους εσάς που τόσα χρόνια πορευτήκαμε μαζί. Μεγαλώσαμε μαζί. Τα παιδιά μας. Τα παιδιά σας, που τα έχω δει να γεννιούνται. Να μεγαλώνουν. Τους γονείς μας. Που τους αποχαιρετήσαμε μαζί. Όλα αυτά. Οι στιγμές που ζήσαμε και με συνοδεύουν πάντοτε. Όλοι εσείς είστε η μεγάλη μου οικογένεια. Εσείς, είστε η μεγάλη μου δύναμη. Από την δική σας αγάπη πάντοτε εμπνέομαι και αυτή είναι και ο οδηγός μου όπου βρεθώ. Ευχαριστώ για την βροντερή σας παρουσία εδώ. Στην πιο μεγάλη μας μάχη. Την δική μας. Την κοινή μας μάχη. Σε αυτήν την συγκλονιστική συγκέντρωση. Που αποτελεί μήνυμα νίκης, μήνυμα υπεροχής, αλλά και μήνυμα εντολής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ