ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Θέσεις και προτάσεις από τη "ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ" για την πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου Άργους Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:25:00 π.μ. | | | |
Θέσεις και προτάσεις από τη "ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ" για την πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου Άργους Μυκηνών
Δρόμοι Πολιτισμού Δήμου  Άργους – Μυκηνών
Όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς θα υποβάλουν προτάσεις στην ΚΕΔΑΜ στις αρχές του χρόνου. Θα αξιολογούνται από επιτροπή και θα χρηματοδοτούνται οι παραγωγές τους αναλόγως.

Θα καταρτίζεται πρόγραμμα με εκδηλώσεις από τους τοπικούς φορείς και θα πλαισιώνεται από λίγες, πολύ καλές μετακαλούμενες συμμετοχές.
Ως χώρους εκδηλώσεων θα καθιερώσουμε πολλά σημεία του Δήμου μας, αναδεικνύοντας το «Πνεύμα των Τόπων». Παραδείγματα τόπων εκδηλώσεων είναι, εκτός από το Αρχαίο Θέατρο, οι Στρατώνες , η Ασπίδα, το Κάστρο, η Άκοβα, οι πλατείες των γειτονιών (συνοικισμός, Καρατζά, Παναγίτσα Φορονέως κ.α.), ο Σιδηροδρομικός Σταθμός των Μύλων, τα λιμάνια της Ν. Κίου, των Μύλων, του Κιβερίου, ο Αργείτικος Βάλτος, οι αρχαιολογικοί χώροι σε όλον τον Δήμο κ.α.
Το πρόγραμμα θα έχει δυο χρονικές περιόδους, μια καλοκαιρινή και μία χειμερινή και θα περιλαμβάνει, εκτός από εκδηλώσεις, σεμινάρια με ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, σχολεία, εργαστήρια κ.α.
Θα δοθεί ιδιαίτερα μεγάλη δημοσιότητα, προκειμένου να μπορέσουμε να φέρουμε στην πόλη επισκέπτες από άλλες περιοχές.
Φεστιβάλ του Βάλτου
Rock Festival τύπου Festival Νεστόριου, με πολλά ντόπια και ξένα συγκροτήματα και μετακαλούμενους καλλιτέχνες, θα διοργανώνεται τον Αύγουστο και θα περιλαμβάνει και άλλα events, όπως κατασκήνωση, εργαστήρια κ.α. Θα υπάρχει σαφής περιβαλλοντικός προσανατολισμός, αναδεικνύοντας τον υπέροχο βιότοπο του βάλτου.
Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Στο χώρο που περικλείεται γύρω από τους Στρατώνες και την Αγορά, κάθε χρόνο θα αναπτύσσουμε ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό με συγκεκριμένη θεματολογία, στο πρότυπο του Πύργου των Ξωτικών των Τρικάλων.
Στόχος μας, σε συνδυασμό με ένα μεγάλο εορταστικό πολιτιστικό πρόγραμμα και μια μεγάλη θεματολογία μέσα σε όλη την πόλη, είναι να καταστήσουμε το Άργος το κέντρο των Χριστουγεννιάτικων εορτασμών στην Πελοπόννησο, δημιουργώντας μέσα από την επισκεψιμότητα, τις συνθήκες ανάπτυξης του εμπορίου και του τουρισμού.
Αργείτικο Καρναβάλι
Δίνουμε ιδιαίτερο τοπικό χρώμα στο Αργείτικο Καρναβάλι, συνεχίζοντας την προσπάθεια και με σκοπό να αναδειχθούν οι δημιουργικές αναζητήσεις των συμπολιτών μας. Στόχος μας θα πρέπει να είναι επίσης η ανάδειξη παλιών τοπικών εθίμων.
Δημοτικό Θέατρο Άργους
Επαναλειτουργία με σοβαρότητα του Δημοτικού Θεάτρου, με σκοπό την λειτουργία σε σταθερή βάση δυο σκηνών, μιας Κεντρικής και μιας Παιδικής, με παραγωγές όλο τον χρόνο. Πρόθεσή μας, η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται με το θέατρο και η ανάδειξή του σε ένα, νέας μορφής, πολυδύναμο περιφερειακό θέατρο, σημείο αναφοράς για την Πελοπόννησο και την Νότια Ελλάδα.
Ως στέγη θα χρησιμοποιεί είτε τον Μέγα Αλέξανδρο, είτε την σκηνή που θα πρέπει να προκύψει από το Κληροδότημα Κολιαλέξη , είτε το ανακαινισμένο Μπουσουλοπούλειο, είτε κάποιο εγκαταλειμμένο βιομηχανικό κτήριο (π.χ. Υφαντουργείο Μποβόπουλου), καθώς και το Αρχαίο μας Θέατρο το καλοκαίρι.
Δημοτικό Ωδείο Άργους - Φιλαρμονική
Το Ωδείο και η Φιλαρμονική θα λειτουργήσουν σε μια νέα βάση συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης, αξιοποιώντας για αυτόν τον σκοπό το Κτήριο του Κληροδοτήματος Στάμου στην Τσώκρη.
Μέγας Αλέξανδρος
Βελτίωση της αίθουσας στο κομμάτι της καλύτερης οπτικής και οργάνωση διαφόρων προγραμμάτων για τον πολιτισμό και το παιδί, με επίκεντρο τον Μέγα Αλέξανδρο.
Κληροδότημα Κολιαλέξη
Προχωράμε στην άμεση υλοποίηση των επιθυμιών του διαθέτη. Αφού, με απόλυτα διαφανή τρόπο, προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του κληροδοτήματος, θα προβούμε στην ανέγερση του κτηρίου που επιθυμούσε ο αείμνηστος Κολιαλέξης. Δηλαδή, μια άρτια αίθουσα θεάτρου, με πρότυπο την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (όπως λέει και η διαθήκη), προκειμένου να στεγάσουμε σε αυτήν όλες τις θεατρικές ομάδες του Δήμου μας και κυρίως το Δημοτικό Θέατρο.
Το πολιτιστικό αυτό πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Δήμου , εισιτήρια , χορηγίες , ευρωπαϊκά προγράμματα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ