Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους «Τα ψηφιδωτά του Κήπου»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:26:00 μ.μ. |
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους  «Τα ψηφιδωτά του Κήπου»
Η 18η Μαΐου έχει οριστεί, από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα, που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. 

Με αφορμή την ημέρα αυτή, η Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους – Μυκηνών, που δραστηριοποιείται στα πλαίσια της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ, θα συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους, με τίτλο:  «Τα ψηφιδωτά του Κήπου». 
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2019. Ο τόπος συνάντησης θα είναι στον κήπο του Μουσείου, στις 10:00 π.μ.. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 90 λεπτά και απευθύνεται σε παιδιά του Νηπίου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Τα τμήματα, που θα δημιουργηθούν, θα εξαρτηθούν από την ηλικία και τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Συντονιστής προγράμματος: Μιχάλης Σκούρτης, συντηρητής - ιστορικός ΕΦΑ Αργολίδας

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχών: Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη, τηλ. 2751069484, (Τρίτη, Τετάρτη:14:00-20:00 & Πέμπτη:9:00-16:00)

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ
Πέτρος Διολίτσης

Οι υπεύθυνες της βιβλιοθήκης
Πένυ Καχριμάνη
Ελένη Σιδέρη
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ