ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Μεγάλο ενδιαφέρον από μαθητές για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ασίνη (βίντεο+drone)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:03:00 μ.μ. | |
Μεγάλο ενδιαφέρον από μαθητές για τις Πρασινες Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ασίνη (βίντεο+drone)
 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για τέταρτη χρονιά σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού ,την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Αργολίδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου τον Πολιτιστικό σύλλογο του Τολού, το σύλλογο «Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής» και το Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», πραγματοποίησαν για δυο ήμερες 9 και 10 Μαΐου εκδηλώσεις με ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου με ξεναγήσεις στο χώρο για ενήλικες. Θέμα φέτος για τις πράσινες διαδρομές είναι: «Φτιάχνω το φυτολόγιό μου και μαθαίνω πως κατασκευάζονται τα αγγεία».
 Οι συμμετέχοντες μαθητές περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο προσπαθώντας να αναγνωρίσουν είδη φυτών και θα συζητήσουν για τη διαχρονική σημασία τους.
Στο χώρο υπήρχε τροχός με τον οποίο οι μαθητές έμαθαν πως κατασκευάζονται τα αγγεία και για το οποίο έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.
Η δράση αυτή έχει σκοπό τη γνωριμία των μαθητών και των πολιτών με τον αρχαιολογικό χώρο, επισημαίνοντας τη διαχρονικότητά του, όπως καθορίστηκε από την ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση, καθώς πρόκειται για έναν χώρο με μια μακρά πορεία στο χρόνο, από την Πρωτοελλαδική εποχή (3η χιλιετία π.Χ.) έως και το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ