ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας(ΜMR) προστατεύει παιδιά και ενήλικες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:16:00 π.μ. | | |
Το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας(ΜMR) προστατεύει παιδιά και ενήλικες.
Αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς είχαμε στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη το έτος 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Συγκεκριμένα από 1/1/2018 μέχρι και 31/1/2018 καταγράφηκαν 2291 κρούσματα, σε αντίθεση με 968 κρούσματα το 2017. 

Από τα 2291, τα 1798(78.5%) ήταν ανεμβολίαστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε Ευρωπαϊκό επίπεδο έχουμε σχεδόν υπερτριπλασιασμό κρουσμάτων, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Η ιογενής αυτή νόσος που οφείλεται στον ιό της ιλαράς, έχει πύλη εισόδου την αναπνευστική οδό ή τους επιπεφυκότες, μετά από επαφή με σταγονίδια αερογενώς και την άμεση επαφή με ρινικές ή φαρυγγικές εκκρίσεις ασθενών. Η νόσος χαρακτηρίζεται από υψηλό πυρετό, εξάνθημα, βήχα, ρινική καταρροή, επιπεφυκίτιδα. Στις επιπλοκές της ανήκουν η πνευμονία, η μέση ωτίτιδα, η εγκεφαλίτιδα κ.α. Ο χρόνος επώασης είναι 7-21 ημέρες.

Τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου είναι η επιδημιολογική επιτήρηση και η έγκαιρη εφαρμογή προληπτικών μέτρων(εμβολιασμός). Το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας(ΜMR) προστατεύει παιδιά και ενήλικες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το έτος 1970 και δεν έχουν νοσήσει, πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας υπενθυμίζει ότι πρέπει πάντα να συμβουλευόμαστε και να εμπιστευόμαστε τον γιατρό μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ