ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Γέμισε με χασισοφυτείες η Πελοπόννησος - Εντοπίστηκαν 2026 δενδρύλια σε τρεις περιπτώσεις σε μια ημέρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:28:00 μ.μ. | |
Γέμισε με χασισοφυτείες η Πελοπόννησος - Εντοπίστηκαν 2026 δενδρύλια σε τρεις περιπτώσεις σε μια ημέρα
Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης. 

Ειδικότερα, την 18.6.2019 το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασική περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν συνολικά -307- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 40 εκατοστά περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας. 
Επίσης εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (20.6.2019) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, ένας (1) 71χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, χθες (20.6.2019) το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε αγροτοδασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν να καλλιεργούνται σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, -18- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,5- μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία, την καλλιεργούσε ο 71χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Ακόμα εντοπίσθηκαν την 18 και 19.6.2019, σε δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις, σε αγροτοδασικές περιοχές των Δήμων Πύλου- Νέστορος και Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο (2) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, την 18 και 19.6.2019 το πρωί, πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις και εξερευνήσεις, σε αγροτοδασικές περιοχές των Δήμων Πύλου- Νέστορος και Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, δύο (2) φυτείες κάνναβης, όπου στη μία καλλιεργούνταν -36- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρου περίπου και στην άλλη καλλιεργούνταν -1.665- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρου περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Επιπλέον και στους δύο (2) χώρους των φυτειών, βρέθηκε ο αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τις φυτείες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ