ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Δ. Κωστούρος: Πανόραμα εκδηλώσεων στα πιο όμορφα σημεία της πόλης με το 28ο Φεστιβάλ Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:29:00 μ.μ. | |
28ο ΦεσΔ. Κωστούρος:  Πανόραμα εκδηλώσεων στα πιο όμορφα σημεία της πόλης με το 28ο Φεστιβάλ Ναυπλίου (βίντεο)τιβάλ Ναυπλίου: Τα φυσικά σκηνικά της πόλης μετατρέπονται σε τόπους καλλιτεχνικής δημιουργίας
Το Φεστιβάλ Ναυπλίου πιστό στο ετήσιο ραντεβού του με το κοινό του ξεκινά στις 28 Ιουνίου και υπόσχεται μια σειρά από θαυμάσιες εκδηλώσεις μέχρι τις 5 Ιουλίου.


Φτάνοντας στην 28η χρονιά του, το Φεστιβάλ Ναυπλίου, βραβευμένο από την Ένωση Μουσικών Κριτικών Ελλάδας, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για μια επίσκεψη στο μαγευτικό Ναύπλιο.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής και πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης, σας καλοσωρίζουν στο 28ο Φεστιβάλ, παρουσιάζοντας ένα πανόραμα εκδηλώσεων στα πιο όμορφα σημεία της πόλης: στο Βουλευτικό, την πρώτη βουλή της Ελλάδας, την πλατεία Αγίου Γεωργίου μπροστά από την ομώνυμη εκκλησία, την πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα και το λιμάνι της πόλης.
Δημήτριος Κωστούρος
Δήμαρχος Ναυπλιέων


Γεννημένο μέσα στην μουσική πανδαισία των ανέμων στις πολεμίστρες του Παλαμηδιού και του τραγουδιού του φλοίσβου στα βράχια της Ακροναυπλίας το 28 Φεστιβάλ Ναυπλίου βραβευμένο από την Ένωση Μουσικών κριτικών Ελλάδας ανοίγει την αγκαλιά του στις 28 Ιουνίου φιλοξενώντας ένα πανόραμα εκδηλώσεων που θα συγκινήσει και τον πιο δύσκολο μουσικόφιλο.

Ως Ναυπλιείς είμαστε περήφανοι που τα φυσικά σκηνικά της πόλης μας μετατρέπονται από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ μας και πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη σε τόπους καλλιτεχνικής δημιουργίας και μουσικής απόλαυσης.

Έχουμε υποσχεθεί πως σε όλους τους τομείς να κάνουμε κάθε φορά ένα βήμα ψηλότερα. Αυτό κάνουμε και με το φεστιβάλ Ναυπλίου. Κάθε χρόνο εντυπωσιάζει και περισσότερο και η παρακαταθήκη της προηγούμενης χρονιάς μας βοηθά για ακόμα υψηλότερους στόχους. Το Ανάπλι μας αξίζει να έχει ένα κορυφαίο φεστιβάλ μουσικής και αυτό το πετυχαίνουμε με πολύ αγάπη και φροντίδα προς την πόλη, τα μνημεία και την ιστορίας της

Γιάννης Βακαρέλης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής



Φίλες και Φίλοι του Φεστιβάλ Ναυπλίου,

Σας καλωσορίζω στο 28ο μας Φεστιβάλ, πιο πλούσιο και “ανοιχτόμυαλο” από κάθε άλλη φορά. Σαν καθιερωμένο πλέον πανελληνίως και διεθνώς Φεστιβάλ, προχωρά με τόλμη και φαντασία προσαρμοζόμενο στις επιθυμίες ενός ιδιαίτερα καλλιεργημένου και απαιτητικού κοινού. Έτσι φέτος συνεργαζόμαστε για πρώτη φορά με το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο τού Yale που μας στέλνει την 120μελη του χορωδία, μία από τις διασημότερες τού κόσμου.

Επίσης για πρώτη φορά συνεργαζόμαστε με την Πρεσβεία τού Καναδά δημιουργώντας από κοινού μία συναυλία – αφιέρωμα σε εξέχοντες Ελληνοκαναδούς, Έλληνες και Καναδούς ζώντες συνθέτες, τέσσερις από τούς οποίους θα παρευρεθούν στην συναυλία, οι δύο ερχόμενοι ειδικά γι’ αυτό από τον Καναδά. Άλλη μας πρωτιά είναι η συνεργασία με την Πρεσβεία τής Ιρλανδίας και η πρεμιέρα τής εμφάνισής τους στο ελληνικό κοινό των Cormac Keveney Quartet και Miceal O’ Rourke. Και βέβαια συνεχίζουμε την σύμπραξη μας με τούς σταθερούς φίλους και υποστηρικτές τού Φεστιβάλ από την Αυστρία, Δανία, Τσεχία, με πολύ γνωστούς και αγαπητούς στο κοινό μας καλλιτέχνες όπως ο ” θεϊκός” ακορντεονίστας, Bjarke Mogensen. Σ’ αυτούς προστίθεται και η μοναδική Μπάντα τού Πολεμικού Ναυτικού πού μάς ενθουσίασε πέρυσι.

Σας εύχομαι ένα ξεχωριστό μουσικό φεστιβάλ!

Δείτε παρακάτω την συνεντευξη τύπου που έδωσαν οι κύριοι Κωστούρος και Βακαρέλης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ