ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

«Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» από τους μικρούς μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:32:00 μ.μ. |
«Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» από τους μικρούς μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου
 Το 6ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου  συμμετείχε φέτος για δεύτερη φορά, στο πρόγραμμα “Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα”, μια εξαιρετική δράση εξωστρέφειας του φεστιβάλ Αθηνών, με την συνεργασία του Λυκείου Επιδαύρου και του τμήματος θεατρικών σπουδών του παν/μιου πελ/σου, με τη συνδρομή της περιφέρειας και του Δήμου Ναυπλιέων.


Η θεματική 2019 έχει τίτλο: Επανεφευρίσκοντας το αρχαίο δράμα στη σύγχρονη σκηνή.

Το φετινό βιωματικό εργαστηρι αφορούσε την παράσταση που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι».
Η δράση αυτή πρόσφερε στα παιδιά υψηλής ποιότητας βιωματική, ομαδοσυνεργατική μάθηση, προσεγγίζοντας τον πολιτισμό μέσα από έναν αβίαστο, δημιουργικό και μαθητοκεντρικό τρόπο.
Γνωστοποίησε τις έννοιες, τις αξίες και τα διαχρονικά ζητήματα, που αναδύονται μέσα από το έργο του Ευριπίδη, με έναν τρόπο που μόνο η δραματική τέχνη στην εκπαίδευση μπορεί να υλοποιήσει, διότι το εκπαιδευτικό δράμα:

είναι καλλιτεχνική έκφραση

είναι αυτοσχεδιασμός

είναι ένα εργαλείο που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μας

είναι ένα εργαλείο για να προσεγγίζουμε ολόπλευρα τους μαθητές μας, ξεκλειδώνονταν κάθε πτυχή του χαρακτήρα τους

κινητοποιεί τη διανοητική και σωματική δραστηριότητα τους με παιγνιώδη τρόπο, οδηγώντας τους σε μαθησιακές εμπειρίες και σε ομαδικές επικοινωνιακές δεξιότητες

προσφέρει μια αστείρευτη πηγή ιδεών και τεχνικών στον εκπαιδευτικό, προκειμένου και ο ίδιος να αντιστέκεται στην εκπαιδευτική ρουτίνα
Μέσω της δραματικής τέχνης, αναπαριστούμε, προβληματιζόμαστε και αναστοχαζόμαστε τις ανθρώπινες εμπειριες, με απώτερο στόχο να γίνουμε καλύτεροι και ανωτεροι ανθρωποι, που θα βελτιώσουμε πρώτα τον εαυτό μας και έπειτα το κοινωνικό σύνολο.
Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα, τα πετύχαμε υπό την καθοδήγηση των εκλεκτών θεατροπαιδαγωγών που μας επισκεφθηκαν και τις ευχαριστω θερμά, την κυρία Βάλβη Αιμιλία και την κυρία Ζηκίδου Ελευθερία.
Η προϊσταμένη του 6ου νη/γειου Ναυπλίου
Ξυλά  Βασιλική
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ