Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019

«Θέατρο και Κοινωνία: με το βλέμμα στις τοπικές κοινωνίες» διημερίδα στην Ερμιονίδα το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουνίου

«Θέατρο και Κοινωνία: με το βλέμμα στις τοπικές κοινωνίες» διημερίδα στην Ερμιονίδα το σαββατοκύριακο 8-9 Ιουνίου
 Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας (Θ.Ο.Ε.) και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θέατρο & Κοινωνία: Θεωρία, Σκηνική Πράξη και Διδακτική» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύει στο Ναύπλιο, οργανώνουν στην Ερμιονίδα το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου διημερίδα με θέμα «Θέατρο και Κοινωνία: με το βλέμμα στις τοπικές κοινωνίες».


Η εκδήλωση, με συνδιοργανωτές τους Δήμους Ερμιονίδας και Ναυπλιέων και το Επιμελητήριο Αργολίδας, εντάσσεται ως προφεστιβαλική στο 6ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα που διοργανώνει ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας ανελλιπώς τα τελευταία 6 χρόνια, έχοντας καταξιωθεί ως κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός της Ερμιονίδας. Το φετινό, 6ο Φεστιβάλ, θα ανοίξει το Σάββατο 29 Ιουνίου με τη συναυλία του Βασίλη Λέκκα .

Η διημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό και περιλαμβάνει διαλέξεις από καθηγητές του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θέατρο και Κοινωνία: Θεωρία, Σκηνική Πράξη και Διδακτική», καθώς και θεατρικές παρουσιάσεις από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το πρώτο μέρος της ημερίδας επικεντρώνεται στο τραγικό πρόσωπο της Ηλέκτρας, ενώ το δεύτερο εστιάζει στη σχέση του θεατρικού γίγνεσθαι με την κοινωνία. Η διοργάνωση αυτή συνιστά την πρώτη συνεργασία των δύο φορέων και εντάσσεται στη σύνδεση του Πενεπιστημίου Πελοποννήσου με την τοπική κοινωνία, με σκοπό τη δημιουργική αλληλεπίδραση με πολιτιστικούς φορείς και το ευρύ κοινό.

Η διημερίδα υποστηρίζεται χορηγικά από διακεκριμένες επιχειρήσεις της Ερμιονίδας και της Αργοναυπλίας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την ευγενική ανταπόκρισή τους και για την πολύτιμη συμβολή τους στην πραγματοποίησή της.

Πρόγραμμα διημερίδας: Σάββατο 8/6 18.00-22.00 - Κυριακή 9/6 11.00-14.00 στην έδρα του Θ.Ο.Ε., τον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντέ Κόνινγκ, στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 698 6982224. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας διοργανώνει και φέτος από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο 2019 και για 6η συνεχή χρονιά, το καταξιωμένο πλέον, με επαγγελματίες ηθοποιούς Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», στην έδρα του, τον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στο Κρανίδι Ερμιονίδας, με την καλλιτεχνική εποπτεία του εμπνευστή του, καθηγητή κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου και με τη συμμετοχή διακεκριμένων ονομάτων του ελληνικού θεάτρου και της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Έχοντας πλέον αναγνωριστεί ως η κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση της Ερμιονίδας, το Φεστιβάλ-θεσμός «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» συγκεντρώνει κάθε χρόνο ένα κοινό εξαιρετικά υψηλής στάθμης, συμβάλλοντας στην πολιτιστική και τουριστική τόνωση της περιοχής, μέσα από την προσπάθεια προώθησης της καλλιέργειας και διάδοσης του θεατρικού πολιτισμού.

Στη φετινή διοργάνωση έχουμε την τιμή να εντάξουμε μια καινοτομική εκδήλωση, που αναβαθμίζει και διαφοροποιεί αισθητά το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός από άλλα περιφερειακά φεστιβάλ: Στο προ-φεστιβαλικό μέρος του, στις 8 & 9 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά κοινή δράση πολιτιστικού-επιστημονικού & επιμορφωτικού χαρακτήρα με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θέατρο και Κοινωνία» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύει στο Ναύπλιο, ως η πρώτη μιας σειράς κοινών δράσεων, στο πλαίσιο επίσημης συνεργασίας που εγκαινιάζεται φέτος μεταξύ των δύο φορέων με στόχο την περαιτέρω καλλιέργεια της επιστήμης και ανάδειξης του θεατρικού πολιτισμού στην Ερμιονίδα και την Αργολίδα ευρύτερα.

Συνολικά, η δομή του 6ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» θα έχει ως εξής: •

• Προ-φεστιβαλικά, διεξαγωγή της διημερίδας «Θέατρο & Κοινωνία: Με το βλέμμα στις τοπικές κοινωνίες» σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις 8 & 9 Ιουνίου

• Έναρξη του Φεστιβάλ στις 29 Ιουνίου με συναυλία του Βασίλη Λέκκα.

• Στη διάρκεια του Ιουλίου, το κύριο, θεατρικό μέρος του Φεστιβάλ, περιλαμβάνει επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων του ελληνικού θεάτρου.

• Λήξη του Φεστιβάλ στις 27 Ιουλίου με συναυλία της Γιώτας Νέγκα.

• Μετα-φεστιβαλικά, στις 10-13 Αυγούστου, παρουσίαση της ετήσιας θεατρικής παραγωγής του Θ.Ο.Ε. γύρω από το αρχαίο δράμα, με τη Μήδεια του Ευριπίδη.

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το προωθητικό υλικό της φετινής 6ης διοργάνωσης θα αποσταλεί ταχυδρομικά στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Ερμιονίδας, ενώ από τα μέσα Ιουνίου θα διανέμεται σε επιλεγμένα σημεία (καταστήματα, υπηρεσίες, ξενοδοχεία), καθώς και μέσω των συμμετεχόντων χορηγών και στο Θέατρο ARTίκι.

Ελπίζουμε πως με το πλούσιο φετινό μας πρόγραμμα θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το εύρος και την ποιότητα του έργου που επιτελούμε, με διακεκριμένο συνοδοιπόρο μας από εφέτος το διακεκριμένο πανεπιστημιακό Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ναυπλίου, σε κοινή δημιουργική πολιτιστική και επιμορφωτική δράση, για την ενδυνάμωση του θεατρικού μας πολιτισμού και την πολιτιστική τόνωση του νομού Αργολίδας και της Ερμιονίδας μας, του τόπου που αγαπάμε και φροντίζουμε.

Τέλος, το Δ.Σ. του Θ.Ο.Ε. ανακοινώνει δημόσια την ομόφωνη απόφασή του να αφιερώσει το φετινό Φεστιβάλ στη μνήμη του πρώιμα εκλιπόντα μαέστρου Τάκη Μανιάτη, καθώς αποτέλεσε βασικό συνεργάτη του για πολλά έτη.

Ειδικό αφιέρωμα στη μνήμη του Τάκη Μανιάτη, θα γίνει στην έναρξη του Φεστιβάλ, με την παρουσία του Βασίλη Λέκκα, που στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί, στην παράσταση του Θ.Ο.Ε. “Ματωμένος Γάμος”.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ