ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

9ος διεθνής αγώνας κλασικών και παραδοσιακών σκαφών στις Σπέτσες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:17:00 μ.μ. |
9ος διεθνής αγώνας κλασικών και παραδοσιακών σκαφών στις Σπέτσες
 Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη του 9ου διεθνoύς αγώνα κλασικών και παραδοσιακών σκαφών στην Ελλάδα, Spetses Classic Yacht Regatta, που θα διεξαχθεί στις Σπέτσες

Ολόκληρη η ιστορία της ελληνικής ναυτοσύνης και ιστιοπλοΐας ετοιμάζεται να παρελάσει από τον κορυφαίο διεθνή αγώνα Κλασικών και Παραδοσιακών Σκαφών στην Ελλάδα, το Spetses Classic Yacht Regatta 2019 (SCYR), που διεξάγεται από τις 27 ως τις 30 Ιουνίου, για 9η συνεχόμενη φορά στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.

Πάντα με φόντο τις μοναδικές Σπέτσες και στο θαλάσσιο στίβο ανάμεσα στο νησί και τις ακτές της Αργολίδας, η διοργάνωση περιλαμβάνει ιστιοδρομίες για κλασικά σκάφη, παραδοσιακά σκάφη, παραδοσιακές λέμβους και οικογενειακές λέμβους-dinghies.

Η συμμετοχή σκαφών που έχουν γράψει ιστορία στις ελληνικές θάλασσες, αλλά και εξαιρετικών αθλητών που έχουν τιμήσει τη χώρα μας παγκοσμίως αποτελούν τον μοναδικό συνδυασμό του αγώνα Spetses Classic Yacht Regatta 2019, που έχει καταστεί θεσμός για τη Μεσόγειο και προσελκύει επισκέπτες υψηλού επιπέδου στο νησί.

Το πρόγραμμα

Οι εγγραφές των σκαφών ξεκινούν την Πέμπτη 27 Ιουνίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα, στη γραμματεία των αγώνων. Παράλληλα, θα γίνονται οι έλεγχοι καταμετρήσεων και ασφαλείας των σκαφών. Στις 19.30 στο Μουσείο Μπουμπουλίνας έχει οριστεί η συγκέντρωση κυβερνητών, ενώ μια ώρα αργότερα, στις 20.30, θα γίνουν τα εγκαίνια του Race Village, του ιδιαίτερα επιτυχημένου θεσμού που αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους πολυάριθμους επισκέπτες του νησιού όσο και για τους συμμετέχοντες στο SCYR. Το welcome cocktail θα δοθεί στις 21.00 στο ιστορικό Poseidonion Grand Hotel.

Οι ιστιοδρομίες ξεκινούν την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 11 το πρωί, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθούν οι απονομές επάθλων της ημέρας, στην πλατεία Ποσειδωνίου. Θα συνεχιστούν το Σάββατο 29 Ιουνίου και την Κυριακή 30 Ιουνίου, με τις αντίστοιχες απονομές επάθλων της ημέρας (το Σάββατο θα γίνουν στις 20.00 και την Κυριακή στις 18.30).

Καινοτομία
Ακόμα μία φετινή καινοτομία του Spetses Classic Yacht Regatta αποτελεί η συνεργασία με το Sailors for the Sea, τον μοναδικό διεθνή οργανισμό πιστοποίησης ναυταθλητικών αγώνων ως «καθαρών αγώνων».

Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι να συμμετάσχει ο αγώνας στο πρόγραμμα Clean Regattas, λαμβάνοντας πιστοποίηση gold από το Sailors for the Sea, ως ένας αειφόρος αγώνας που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.

Το Sailors for the Sea είναι ο μοναδικός οργανισμός στον κόσμο για την προστασία των ωκεανών που εμπλέκει, εκπαιδεύει και ενεργοποιεί την ιστιοπλοϊκή κοινότητα για την αποκατάσταση της υγείας του υδάτινου περιβάλλοντος.

100 χρόνια Bentley

Στο πλαίσιο της φετινής 9ης Spetses Classic Yacht Regatta 2019 θα εορταστούν και τα 100 χρόνια της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας Bentley. Η Bentley Motors Limited, με έτος ίδρυσης το 1919, είναι βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής υπερπολυτελών οχημάτων, που στις 10 Ιουλίου γιορτάζει έναν αιώνα ζωής!

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, το Σάββατο 29/6, στις 20.45 θα γίνει η παρουσίαση της νέας Continental GT Convertible, στην Πλατεία Ποσειδωνίου.

Τέλος, να πούμε ότι οι επισκέπτες που θα βρίσκονται εκείνες τις ημέρες στις Σπέτσες, πέρα από το συναρπαστικό θέαμα, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες που θα έχουν εμπνευστεί οι χορηγοί του αγώνα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ