ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Επταήμερο καλοκαιρινό σεμινάριο στην Ύδρα “Ο Λόγος στην τέχνη και η τέχνη του λόγου"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:25:00 π.μ. |
 Επταήμερο καλοκαιρινό σεμινάριο στην Ύδρα  “Ο Λόγος στην τέχνη και η τέχνη του λόγου"
 Καλώς ήρθατε στο Επταήμερο Σεμινάριο “Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ”. Στην πανέμορφη Ύδρα των καλλιτεχνών, του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα και του Χένρυ Μίλερ, του Leonard Cohen και του Brice Marden, της Μαργαρίτας Λυμπεράκη και της Μαργαρίτας Καραπάνου, στο νησί που ενέπνευσε και εμπνέει για πολλές δεκαετίες, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, συγγραφείς και όχι μόνο. 

H πλέον επιτυχημένη Δημοσιογράφος & Κριτικός Τέχνης με πολυπληθή Άρθρα, Κριτικές και Συνεντεύξεις, Έφη Μιχάλαρου, που ζει και εργάζεται στο Παρίσι, μετά την μεγάλη επιτυχία του βιβλίου της, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2018, με τίτλο “σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό”, από την dreamideamachine publications που εμπεριέχει μία επιλογή από 24 συνεντεύξεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, θεωρητικών, συλλεκτών και εκπροσώπων θεσμών (Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας, Νίκος Κεσσανλής, Βλάσσης Κανιάρης, Γιώργος Λάππας, Ντένης Ζαχαρόπουλος, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Μέμος Φιλιππίδης, Mariko Mori, Bob Wilson, Rik Reinking, Peter Blauer, Adelina von Furstenberg, Chiharu Chiota κ.άλ), στην εικοσιπενταετή πορεία της, μετράει πάνω από 200 συνεντεύξεις, μοιράζεται τα μυστικά της επιτυχημένης συνέντευξης και του δημοσιογραφικού λόγου στην τέχνη, με αρωγό το φυσικό και αρχιτεκτονικό τοπίο της Ύδρας, από όπου ξεκίνησε την καριέρα της, μαζί σας.

“Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ” επικεντρώνεται σε ζητήματα που αφορούν την τέχνη και τους καλλιτέχνες, τον τρόπο που γράφουμε για το έργο τους, πως τους προσεγγίζουμε, τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για να είμαστε μέσα στο θέμα και να υποβάλλουμε τις σωστές ερωτήσεις και κυρίως ποιες είναι οι τεχνικές μιας σωστής, σοβαρής και εμπεριστατωμένης συνέντευξης-πορτρέτου, που εξωτερικά μοιάζει εύκολη, ευχάριστη και ανάλαφρη, αλλά στην πραγματικότητα κρύβει μία σειρά από επαγγελματικά μυστικά που οδηγούν στην απόλυτη επιτυχία και λύνουν ακόμη και τους πιο δύσκολους συνεντευξιαζόμενους.

Το Καλοκαιρινό Workshop “Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ”, απευθύνεται σε νέους Απόφοιτους καθώς και Φοιτητές Σχολών Καλών Τεχνών (Καλλιτεχνικού & Θεωρητικού Τμήματος) και Δημοσιογραφίας, αλλά και σε μεγαλύτερους, Επαγγελματίες και μη του χώρου της Τέχνης & Πολιτισμού. Σε όσους πραγματικά ενδιαφέρονται να μάθουν πως λειτουργεί η διαδικασία της Συνέντευξης σε έναν ειδικό χώρο κι αυτό, γιατί πολλές φορές συγχέεται η Συνέντευξη με την Συζήτηση, αλλά και ο Ειδικός Λόγος μέσα από Άρθρα, Κριτικές και Παρουσιάσεις στον χώρο της Τέχνης. Στο Workshop θα αναλυθούν οι παρακάτω θεματικές ενότητες.

Τομείς που εξετάζονται:

-Προετοιμασία Συνέντευξης, Συγγραφής Άρθρων, Κριτικών και Παρουσιάσεων
-Προσέγγιση Συνεντευξιαζόμενου, Προσέγγιση, Ανάλυση και Κριτική Θεμάτων
-Διαφορετικά Είδη Συνέντευξης & Συγγραφής Άρθρων, Παρουσιάσεων και Κριτικών, ανάλογα με το -Μέσο (Έντυπο, Ηλεκτρονικό, Βιβλίο, Διαδίκτυο)
-Τεχνικές Συνέντευξης & Άρθρων (ανά Μέσο και Κατηγορία)
-Πρακτική Εξάσκηση
-Συζήτηση και συμβουλές για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, τι επιβάλλεται να προσέχουμε, τι ν’ αποφεύγουμε, τι μας επιτρέπει και τι μας απαγορεύει ο κώδικας επαγγελματικής δεοντολογίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα εργαστούν σε ομάδες και θα τους δοθούν υλικά και εργαλεία για την εφαρμογή των ιδεών τους. Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να έχουν τους δικούς τους υπολογιστές, για να εργαστούν.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης

Έναρξη – Διάρκεια Workshop: 15-21/7/19

Τόπος Διεξαγωγής & Διαμονής: Ύδρα

Πρόγραμμα:

Δευτέρα- Σάββατο: 10:00-13:00 & 17:00- 20:00

Κυριακή: 11:00-14:00

Εκτός από τα μαθήματα, κάθε μεσημέρι το πρόγραμμα περιλαμβάνει βουτιές στην θάλασσα, ενώ μετά το τέλος των μαθημάτων θα επισκεφθούμε τις εκθέσεις σύγχρονης τέχνης όπου ακολουθήσει ξενάγηση και εν συνεχεία, θ’ απολαύσουμε τη νυχτερινή Ύδρα. Για τους πιο τολμηρούς, προαιρετικά, θ’ απολαύσουν τις νυχτερινές βουτιές που στην Ύδρα είναι εμπειρία μοναδική!!!

Κόστος Συμμετοχής: 350 Ευρώ & Φ.Π.Α. (Workshop & Διαμονή, κατά την διάρκεια των Πρωϊνών Μαθημάτων θα υπάρχει Αρωματικός Ζεστός Καφές ή Φραπέ, Σπιτικά Κουλουράκια και Μαρμελάδα, ενώ την Κυριακή, μετά το τέλος του σεμιναρίου θα κάνουμε Closing Party με Δροσερό Κρασί και Φρούτα).

Δηλώσεις Συμμετοχής: μέχρι 5/7/2019, αν δηλώσετε συμμετοχή μέχρι 30/6/19 θα έχετε έκπτωση 15%

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ: 6943261864 (Καθημερινά 12:00-20:00)

Συμμετοχές & Πληροφορίες στο e-mail: education@dreamideamachine.com

Facebook Page: www.facebook.com/Workshop

Σημείωση: Τα Τμήματα είναι Ολιγομελή και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Δείτε το βιογραφικό της Έφης Μιχάλαρου σε pdf ή σε word

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ύδρας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ