ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Ο αριθμός των Νέων Αγροτών μειώνεται στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:32:00 μ.μ. | |
Ο αριθμός των Νέων Αγροτών μειώνεται στην Αργολίδα
 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύνθεση των Νέων Αγροτών στην Αργολίδα, που εντάχθηκαν στο νέο πρόγραμμα και περιμένουν την έναρξη των σεμιναρίων, καθώς αποτυπώνει τη μικρή ανταπόκριση στον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί στον Nομό Αργολίδας συνολικά 157 άτομα. Από αυτά, μόλις τα 14 θα ακολουθήσουν τον τομέα της προβατοτροφίας, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναπτύσσεται ο κλάδος. Aκόμη ένα στοιχείο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι μόλις έντεκα Νέοι Αγρότες προέρχονται από την Ερμιονίδα.

«Είναι φυσιολογικό να μη θέλουν οι νέοι να ασχοληθούν με την παραγωγή, όταν αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει νερό και η υφαλμύρωση έχει φθάσει στα ύψη», σχολιάζει σχετικά στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιονίδας, Κώστας Κατσουράνης. Και συμπληρώνει: «Από τότε που ήμουν νέος ακούω ότι θα μας φέρουν τον Ανάβαλο, αλλά ακόμα δεν έχω δεί το έργο να γίνεται. Αν προσθέσουμε και τον κατακερματισμό του κλήρου, τότε γίνεται αντιληπτό ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα.


Χρειάζεται να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για να λυθεί το πρόβλημα. Όσο εύφορος και να είναι ο τόπος μας, για να έχουμε μέλλον πρέπει να λυθούν τα προβλήματά μας σύντομα, αφού ο πληθυσμός γερνά και χάνεται». Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στο πρόγραμμα εντάσσονται και έντεκα μελισσοκόμοι.

Πηγή: ypaithros.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ