Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019

Μάχη ψήφο με ψήφο στην Πελοπόννησο για τον αυριανό Περιφερειάρχη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:45:00 π.μ. | |
Μάχη ψήφο με ψήφο στην Πελοπόννησο για τον αυριανό Περιφερειάρχη
Η «μάχη των μαχών» δίνεται σήμερα στον 2ο γύρο των περιφερειακών εκλογών στην Πελοπόννησο. 

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι νυν περιφερειάρχης «γαλάζιος αντάρτης» νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, παρά το γεγονός ότι από την πλευρά της ΝΔ δόθηκε αγώνας για να καταποντισθεί, κατάφερε να κρατηθεί, έστω οριακά πρώτος στον α΄γύρο, χάνοντας, ωστόσo εννέα ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2014 (34,1 έναντι 43,1%). 

Από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος Καλαμάτας και επίσημος υποψήφιος της ΝΔ Παναγιώτης Νίκας κατάφερε να κρατηθεί πολύ κοντά στον «παντοδύναμο» νυν περιφερειάρχη, χάνοντας στον α΄γύρο μόλις με 0,5% (33,6 έναντι 34,09). 

Η λογική λέει ότι ο κ. Τατούλης έχει ως βασική του δεξαμενή το 14,6% του (τρίτου) υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Δέδε, με τον οποίο ωστόσο έχει πολύ κακές σχέσεις, ενώ στέλεχος της παράταξης του (Γ.Πουλοκέφαλος) δήλωσε ότι ο κ. Νίκας μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από τον κ. Τατούλη. 

Πάντως το γεγονός ότι η Πειραιώς έχει βάλει τη νίκη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ως στοίχημα, οδηγεί στο συμπέρασμα για μάχη ψήφο με ψήφο με κάθε πρόβλεψη να είναι πολύ παρακινδυνευμένη.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ