ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Η σημασία της πρακτικής άσκησης στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:20:00 μ.μ. | |
Η σημασία της πρακτικής άσκησης στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου

Κατά τις επόμενες ημέρες αναμένεται η προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών στην Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης ΙΕΚ Πελ/σου του Υπουργείου Τουρισμού, με ειδικότητες: “Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας”, “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας” και Τεχνικός Τουριστικού Γραφείου & Οργανισμών. 

Στην πόλη του Άργους, λειτουργεί η Τουριστική Σχολή-ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, με τις προαναφερθείσες ειδικότητες, όπου οι καταρτιζόμενοι μετά το τέλος των θεωρητικών μαθημάτων υποχρεούνται σε πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης σε ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων πανελλαδικά, κατόπιν σχετικής αιτήσεως, στο τέλος του Β' και Δ' εξαμήνου. 

Εδώ έγκειται και η ιδιαίτερη σημασία φοίτησης στην Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΙΕΚ) Αργους του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεωρητικών-εργαστηριακών μαθημάτων, οι καταρτιζόμενοι εκπαιδεύονται, λαμβάνοντας τη νόμιμη αποζημίωση-αμοιβή, σε πραγματικές συνθήκες εργασίες, μέσα σε ξενοδοχεία επιπέδου με άριστη οργανωτική δομή και πλήρη ανάπτυξη τμημάτων και στις αντίστοιχες εργασιακές θέσεις. 

Η πρακτική άσκηση ενδυναμώνει τις γνώσεις των σπουδαστών και δίνει τη μοναδική δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη τη θεωρία που διδάχτηκαν, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου προσωπικού του κάθε εργασιακού χώρου και υπό την εποπτεία του αρμοδίου Διευθυντή του ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού, κατά τόπους. 

Επίσης, ο σπουδαστής έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά μία ξενοδοχειακή μονάδα σε πλήρη λειτουργία. Να σημειωθεί δε ότι μεγάλη πλειοψηφία μαθητών -τριών μας επιλέγεται από τους ξενοδόχους μετά την πρακτική άσκηση για εργασία με όρους επαγγελματικούς και εργασιακής εξέλιξης.

 Η πρακτική άσκηση αξιολογείται σε όλα τα στάδια υλοποίησής της και η τελική βαθμολόγησή της αποτελεί μέρος του Γενικού Μέσου Όρου Βαθμολογίας του σπουδαστή. 

Για το καλοκαίρι 2019 οι καταρτιζόμενοι-νες της Τουριστικής Σχολής ΙΕΚ Πελ/σου τοποθετήθηκαν κατόπιν επιθυμίας τους στις παρακάτω συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές μονάδες: COSTA NAVARINO, ALDEMAR VILAGE, GRECOTEL RIVIERA, AKS, AMAN ZOE, POSEIDONION HOTEL, BARCELO HYDRA BEACH, ATLANTKA HOTELS, AMALIA HOTEL, NAFPLIA PALACE HOTEL, THE GROVE SEASIDE HOTEL, KANDIAS KASTLE HOTEL, WYNDHAM LOUTRAKI HOTEL κλπ 

Η Δ/νση και το εκπ προσωπικό εύχεται στους καταρτιζόμενους -νες καλή πρακτική άσκηση θέρους 2019.

Ο Δ/ντής Κων/νος Καχριμάνης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ