ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Καλή παραγωγή στα Βερίκοκα της Αργολίδας - Χαμηλές όμως οι τιμές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:23:00 μ.μ. | |
Καλή παραγωγή στα Βερίκοκα της Αργολίδας - Χαμηλές όμως οι  τιμές
 Μειωμένη παραγωγή λόγω καιρικών συνθηκών έχουμε φέτος στα βερίκοκα, με εξαίρεση την ποικιλία Μπεμπέκου, όπου έχουμε μια κανονική παραγωγή αλλά με προβλήματα ποιότητας λόγω των βροχοπτώσεων αλλά και των χαλαζοπτώσεων που «χτύπησαν» πολλές περιοχές τις προηγούμενες ημέρες. 

Από την άλλη η ζήτηση στα επιτραπέζια φαίνεται να είναι μειωμένη, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με πέρσι, οι τιμές παραγωγού για όλες τις ποικιλίες. Προβλήματα με τις τιμές αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί επιτραπέζιων βερίκοκων. 

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤυπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκαφιδακίου κ. Θωμάς Φάκλαρης, «με τιμές γύρω στο 1 ευρώ το κιλό ξεκίνησαν οι υπερ-πρώιμες και πρώιμες ποικιλίες βερίκοκου στους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας».

Και προσθέτει: «Αυτή την εποχή οι τιμές στις συγκομιζόμενες ποικιλίες βερίκοκου (Wonder Cot, Τίρυνθας κ.α.) έχουν τιμές στα 55-60 λεπτά το κιλό, που είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές. Ξεκίνησε επίσης αυτές τις ημέρες στην Αργολίδα, με μικρές αρχικά ποσότητες, η συγκομιδή και των βερίκοκων της ποικιλίας Μπεμπέκου».

Από την πλευρά της η κ. Άννα Λαμπαδά, από τον συνεταιρισμό Σταθέικα Αργολίδας, δηλώνει στον ΑγροΤύπο, «έχει ξεκινήσει η συγκομιδή για τα βερίκοκα της ποικιλίας Μπεμπέκου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο. Φέτος τα δέντρα είναι φορτωμένα και η παραγωγή είναι κανονική.

Ωστόσο οι τιμές παραγωγού είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα τα βερίκοκα που γίνονται κομπόστα οι τιμές έκλεισαν στα 28 λεπτά το κιλό, ενώ αυτά που πωλούνται για πούλπα στα 13 λεπτά το κιλό (στα ίδια με τα περσινά επίπεδα).

Τις τιμές αυτές θα της χαρακτήριζα εξευτελιστικές, αφού μόνο το κόστος εργατικών φτάνει τα 5 - 6 λεπτά. Πολλοί παραγωγοί φέτος αναμένεται να οδηγηθούν σε ξερίζωμα των δέντρων τους».


Σταύρος Παϊσιάδης
Πηγή: agrotypos.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ