ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Αναχώρησε η Ιερά Εικόνα της «Παναγίας της Βηματάρισσας» από τις Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:01:00 μ.μ. | |
Αναχώρησε η Ιερά Εικόνα της «Παναγίας της Βηματάρισσας» από τις Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου (βίντεο)
 Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια έγινε η αναχώρηση της ιεράς εικόνος Παναγίας Βηματαρίσσης όπου φιλοξενήθηκε για ολιγοήμερο προσκύνημα στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου Εργατικών κατοικιών Ναυπλίου την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019.
Προηγήθηκε θεία λειτουργία και κατόπιν αφού τελέσθηκε Ιερά παράκληση έγινε η αναχώρηση της Ιερής εικόνας της Παναγίας.
Η υποδοχή έγινε από τον μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 Η ιερά εικόνα της «Παναγίας Βηματαρίσσης» βρίσκεται στην ιερά μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους .
 Η Ιερά εικόνα της Παναγίας ήταν δώρο του Αλεξίου Α΄ Κομνηνού στη Μονή. Στο επώνυμο τον επιφανούς δωρητή οφείλεται ἡ δεύτερη επωνυμία της, «Κομνηνή». Είναι γεγονός ότι για τούς Κουτλουμουσιανούς Πατέρες υπήρξε ένας απλός λόγος, για τον οποίο ἡ Παναγία του Κομνηνού επονομάστηκε «Βηματάρισσα»:, επειδή είναι τοποθετημένη στο άγιο Βήμα, πίσω από το ιερό Θυσιαστήριο.
Ο εφημέριος του ναού π. Βασίλειος Γκολέμης ευχαρίστησε από καρδιάς τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για την άδεια που έδωσε να μεταφερθεί η Ιερά εικόνα της Παναγίας από το Άγιο Όρος στο Ναύπλιο, καθώς και τους πατέρες που μετέφεραν την θαυματουργή εικόνα. 
Στη Μονή αυτή υπάγεται και η «Σκήτη του Κουτλουμουσίου» που φέρει το όνομα Σκήτη Αγίου Παντελεήμονος, μισή ώρα απόσταση πεζή από την κυρίαρχη μονή, ακολουθώντας ένα εξαιρετικού κάλλους μονοπάτι. Το Κυριακό της σκήτης είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παντελεήμονα. Στην περιοχή της Μονής βρίσκεται και το κελί της Παναγούδας, όπου ασκήτεψε επί μακρόν έως το θάνατο του ο Όσιος Παϊσιος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ