ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

"Έπαιξε η τσαμπούνα δυνατά..." στην εκδήλωση της "Ελληνικής Παράδοσης" στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:32:00 μ.μ. | |
"Έπαιξε η τσαμπούνα δυνατά" στην εκδήλωση της "Ελληνικής Παράδοσης" στο Άργος
Την Κυριακή, 23 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του συλλόγου "Ελληνική Παράδοση" με τίτλο: "Παίξε τσαμπούνα δυνατά, παίξε τουμπί γεμάτα..."!
Ο ήχος της τσαμπούνας, της γκάιντας, του βιολιού με το λαούτο, του μαντολίνου, του κλαρίνου και του ζουρνά με το νταούλι και το ντέφι, μας ταξίδεψαν σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, πάντα σε συνδυασμό με όμορφα τραγούδια και μελωδίες και την απόλυτη έκφραση όλων αυτών, που είναι ο χορός!
Οι χορευτές του συλλόγου μας, έδωσαν για ακόμη μια φορά τον καλύτερό τους εαυτό και μας παρουσίασαν χορούς, έθιμα και τραγούδια από το χοροστάσι της πλούσιας λαϊκής μας παράδοσης!
Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του συλλόγου μας, τους χορευτές μας και την χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού για την εξαιρετική παρουσία τους!!!
Συνοδοιπόροι μας σε αυτό το ταξίδι ήταν οι μουσικοί μας:
- Κώστας Μήτσης (τραγούδι)
- Κων/νος Λιόντος (κλαρίνο)
- Βασίλης Αθανασιάς (βιολί)
- Γιάννης Σεβαστόπουλος (λαούτο)
- Πέτρος Μήτσου (γκάιντα, τσαμπούνα, ζουρνάς)
- Πετρος Παπαγεωργίου (κρουστά).
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η έναρξη της εκδήλωσης με χορούς και τραγούδια από την Πελοπόννησο, όπου και είχαμε την τιμή να μας συνοδεύουν δύο αυθεντικοί παραδοσιακοί οργανοπαίκτες από την βόρεια Κυνουρία,ο Αλέξανδρος Κασκαμπάς με την πίπιζα και ο Χαράλαμπος Καμπύλης με το τούμπανο...
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους μουσικούς που πλαισίωσαν την εκδήλωσή μας!!!

Υπεύθυνοι διδασκαλίας ήταν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Μανώλης Γύφτος, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Ιωάννα Ρόδη, Σοφία Δέδε, ενώ για την χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού, ο καθηγητής μουσικής, Σπύρος Μαρίνης.
Υπεύθυνη ιματιοθήκης ήταν η Βούλα Νικητοπούλου Δαμάλα, ενώ στην παρουσίαση του προγράμματος η Χριστίνα Μποζιονέλου.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συντελεστές, τον Άρη Τζονευράκη για την πάντα πολύτιμη βοήθειά του με τις φορεσιές και, κυρίως, όλα τα μέλη μας που βοήθησαν στην προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης!
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλον τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και που στηρίζει την προσπάθειά μας, εδώ και 27 χρόνια, να κρατήσουμε ζωντανό και να μεταλαμπαδεύσουμε αυτό το μεγάλο αγαθό της Ελληνικής λαϊκής μας παράδοσης!
Οι δράσεις του συλλόγου μας θα συνεχιστούν και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού!
Οι εγγραφές για την νέα χορευτική χρονιά θα πραγματοποιηθούν 9-27 Σεπτεμβρίου, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν 1η Οκτώβρη!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ