ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Σόνια Τάνταρου Κρίγγου: Η Ερμιονίδα πρωτοπόρα εμπροσθοφυλακή της ανάπτυξης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:59:00 μ.μ. | | | |
Σόνια Τάνταρου Κρίγγου: Η Ερμιονίδα πρωτοπόρα εμπροσθοφυλακή της ανάπτυξης
Η υποψήφια βουλευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία και δικηγόρος Σόνια Τάνταρου Κρίγγου επισκέφθηκε για άλλη μια φορά την Ερμιονίδα. Οι επισκέψεις της είναι συχνές στην περιοχή και βρίσκεται διαχρονικά κοντά στους κατοίκους της. Είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολλούς φίλους της και να συζητήσει θέματα που απασχολούν την περιοχή, καθώς και την προώθηση της υποψηφιότητας της. Σχετικά με τα θέματα της Ερμιονίδας η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου δήλωσε τα εξής:

«Όπως έχω πει σε αντίστοιχες πάμπολλες συναντήσεις μου στην περιοχή, η Ερμιονίδα, αποτελεί τον "εξώστη" της Αργολίδας και θα πρέπει να γίνουν όλα όσα απαιτούνται προκειμένου οι κάτοικοι της να σταματήσουν να αισθάνονται ότι βρίσκονται «αποκομμένοι» από τον υπόλοιπο νομό. 
Η γειτνίασή της με την Τροιζηνία και η εγγύτητά της με τα νησιά του Αργοσαρωνικού παρέχουν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη πολλά υποσχόμενων συνεργασιών και συνεργειών στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου, των υπηρεσιών, καθώς και άλλων παραγωγικών δραστηριοτήτων. Η αναξιοποίητη επί της ουσίας αυτή αναπτυξιακή δυνατότητα της Ερμιονίδας, σε συνδυασμό με την άμεση πραγματοποίηση καίριων έργων υποδομής, αποτελούν προϋποθέσεις όχι μόνο για την περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και για την ανάδειξή της ως πόλου ισχύος με εμβέλεια πέρα από την περιφέρειά μας και με πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις για το σύνολο του Νομού μας. 
Το Κρανίδι , η Ερμιόνη , το Πόρτο Χέλι , η Κοιλάδα, η Θερμησία και πολλά άλλα όμορφα μέρη στην ευρύτερη περιοχή αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές! Συνάμα όμως στην περιοχή δραστηριοποιούνται και πολλές ντόπιες επιχειρήσεις με αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα όπου η προβολή και η προώθηση των τοπικών προϊόντων πρέπει να είναι μέσα στις προτεραιότητες μας.
Οι συνέπειες που και η Ερμιονίδα έχει υποστεί από την επέλαση της κρίσης που διέρχεται η χώρα μας είναι και εδώ ορατές και είχα την ευκαιρία να τις ακούσω, αναλύσω και συζητήσω στις πολλές επαφές που είχα. Η τοπική αγορά αντιμετωπίζει προβλήματα, κρίσιμης σημασίας για την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής, δημόσιες υπηρεσίες έχουν είτε αποσυρθεί, είτε περιορίσει σε εντελώς στοιχειώδη όρια τη δραστηριότητά τους, η υγειονομική κάλυψη της περιοχής εμφανίζει σοβαρότατα προβλήματα , αποφασιστικής σημασίας για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Ερμιονίδας δημόσια έργα καθυστερούν ή δεν πραγματοποιούνται.
Η Ερμιονίδα όμως, με τον ενδογενή δυναμισμό της, αλλά και με την προνομιακή θέση της διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να αναδειχθεί σε πρωτοπόρα εμπροσθοφυλακή της ανάπτυξης. Η Νέα Δημοκρατία, που θεωρεί την ανάπτυξη ως το προαπαιτούμενο για την έξοδο συνολικά της χώρας μας από την κρίση, θα αντιμετωπίσει την Ερμιονίδα με την προσοχή και τη σημασία που της αξίζει. Επιτακτική είναι η ανάγκη να προωθηθούν τα έργα υποδομής που χρειάζεται η περιοχή, να ενισχυθεί η τοπική της αυτοδιοίκηση , να ενισχυθεί η ελκυστικότητά της σε επενδύσεις και να ενθαρρυνθούν οι κάτοικοι της να αναπτύξουν τις παραγωγικές τους πρωτοβουλίες στους τομείς του τουρισμού, των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και των υπηρεσιών. 
Δέσμευση για όλους τους αρμόδιους πρέπει να αποτελέσει η προώθηση και η διεκδίκηση υλοποίησης αυτών των ζητημάτων αιχμής για την ανάπτυξη της Ερμιονίδας».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ