Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα στην Αργολίδα - Περιοχές με απαγόρευση κυκλοφορίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:49:00 π.μ. | |
Μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα στην Αργολίδα - Περιοχές με απαγόρευση κυκλοφορίας
 Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα κατά την αντιπυρική περίοδο του 2019 όπου η πρόβλεψη για δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, σύμφωνα το χάρτη που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, είναι κατηγορίας 4 (πολύ υψηλή) και α φορά την περιοχή και της Αργολίδας.

Ένα από τα προληπτικά μέτρα του εφαρμόζεται κατά την αντιπυρική περίοδο είναι αυτό της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Οι ακριβείς περιοχές και ο χρόνος απαγόρευσης καθορίζονται σε αποφάσεις που εκδίδονται από τους αντιπεριφερειάρχες που προεδρεύουν στα συντονιστικά όργανα Πολιτικής Προστασίας. 

Η απόφαση αφορά κάθε Περιφερειακή Ενότητα και εφαρμόζεται τις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης, είναι κατηγορίας 4 ή 5.
Οι περιοχές που απαγορευεται η κυκλοφορία και η διαμονή για την Αργολίδα αναφέρονται στην απόφαση του Αντιπεριφεριάρχη Αργολίδας με αριθμό 816/3-7-2018 με ΑΔΑ :67ΨΜ7Λ1-ΑΜΝ και είναι:
 1. ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ α) Δάσος Φαρμακά. β ) Δάσος Μελιδόνι από Διάσελο Λυρκείας έως Δούκα και Κεφαλόβρυσο. γ) Ελατοδάσος Αρτεμησίου ( Από Μερκούρι –Οινόη(Μάζι)-Καρυά. δ)Λόφος Ασπίδος 

2. ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ Δάσος Σταυροποδίου.Εκατέρωθεν της επαρχιακής οδού Ιρίων-Καρναζέϊκων- Τραχειάς και ειδικότερα από την τοποθεσία Άνω Καρναζέϊκα μέχρι Βοθύκι. 

3. ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ Δάσος Άκρος Δήμου Επιδαύρου, από όλες τις εισόδους του δάσους. 

4. ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Α. Δάσος Κορακιάς Κρανιδίου, στις προσβάσεις αυτού από : 
α) Περιοχή Βαθειά Λάκκα, στο τέρμα της ασφάλτου μετά τους οικισμούς των Δικηγόρων και Ε.Α.Σ.

β) Από το μαντρί Ντουζένι προς το Δάσος Κορακιάς. 

 γ) Από το δρόμο Θυνί προς Πυροφυλάκιο Κορακιάς στα όρια του Δάσους. 

Β. Περιοχή Καταφυκίου. Στα όρια του φαραγγιού Καταφυκίου και από Ερμιόνη και από Φούρνους.

Γ. Αγία Άννα Κρανιδίου. 

Δ. Περιοχή Δάσους Αυλώνας, Κρανιδίου , Ερμιόνης. Εξαιρούνται της απαγόρευσης, οι μετακινήσεις που άπτονται της λειτουργίας του ξενοδοχείου ΑΜΑΝ ΖΟΕ.

Οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα είναι αιτία εκδήλωσης πυρκαγιάς. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ