Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019

Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος: «Πετάχτηκαν» οι νέοι συνάδελφοι στις φυλακές, χωρίς κανένα σχεδιασμό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:28:00 π.μ. | |
Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος: «Πετάχτηκαν» οι νέοι συνάδελφοι στις φυλακές, χωρίς κανένα σχεδιασμό
 Σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ο συνάδελφός τους «ξυλοκοπήθηκε στο πρόσωπο από κρατούμενο Γεωργιανής καταγωγής, χωρίς λόγο και αιτία, την στιγμή που ο κρατούμενος συνοδευόταν στην Γραμματεία του Καταστήματος»

Η ανεξέλικτη κατάσταση στο χώρο των φυλακών αφήνει παγερά αδιάφορη την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης η οποία αρκείται σε ένα ευχολόγιο και τα φαινόμενα αυτοκτονιών, θανάτων, βίας, ξυλοδαρμών, αποδράσεων συνεχίζονται σχεδόν καθημερινά.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της καταγγέλλει ένα ακόμη περιστατικό ξυλοδαρμού που «προστίθεται στον μακρύ κατάλογο της βίας και της ασυδοσίας μέσα στις φυλακές», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το απόγευμα της Τετάρτης στις φυλακές Ναυπλίου ένας νεοδιόριστος σωφρονιστικός υπάλληλος ξυλοκοπήθηκε στο πρόσωπο από κρατούμενο Γεωργιανής καταγωγής, χωρίς λόγο και αιτία, την στιγμή που ο κρατούμενος συνοδευόταν στην γραμματεία του καταστήματος κράτησης.

Ο άτυχος σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος μόλις έχει διοριστεί με τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του διαγωνισμού 6Κ/2018 οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία το περιστατικό αυτό «είναι ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία κυριολεκτικά «πετάχτηκαν» οι νέοι συνάδελφοι στις φυλακές, χωρίς κανένα σχεδιασμό και χωρίς συντονισμό από τους αρμοδίους του υπουργείου μας, που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να βγάζουν μαζί τους φωτογραφίες και να μοιράζουν χαμόγελα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν συμβεί και άλλα περιστατικά βίας μέσα στις φυλακές, αλλά πλέον έχουμε φτάσει σε τέτοιο τραγικό σημείο ώστε να τα έχουμε συνηθίσει!».

Ωστόσο, συνεχίζει η Ομοσπονδία, «ο ξυλοδαρμός αυτός έγινε σε νεοδιόριστο συνάδελφο, με λίγες μόνο ημέρες υπηρεσίας και αυξάνει ακόμα περισσότερο το κλίμα κατατρομοκράτησης ιδίως των νέων εργαζομένων».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ομοσπονδία, «οι ξυλοδαρμοί, οι απειλές, τα φτυσίματα κοκ αποτελούν μέρος της εγκατάλειψης των εργαζομένων - και όχι μόνο - στις Ελληνικές φυλακές, την οποία επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει και αναδείξει, ακόμα και όταν αυτά τα περιστατικά κάποιοι τα αντιμετώπιζαν ως fake news και εμάς τους εργαζόμενους ως παράκεντρα».

Τέλος, η Ομοσπονδία για μία ακόμη φορά καταγγέλλει «και αυτό το περιστατικό βίας κατά του νέου συναδέλφου μας στο εργασιακό κάτεργο των Ελληνικών φυλακών».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ