Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

Γιάννης Γκιόλας: Οι δώδεκα στόχοι του Προγράμματος μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:35:00 μ.μ. | |
Γιάννης Γκιόλας: Οι δώδεκα στόχοι του Προγράμματος μας
Γεννήθηκα στο Ναύπλιο και ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1983. Είμαι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκλέχθηκα βουλευτής Αργολίδας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Στην βουλευτική περίοδο που πέρασε υπηρέτησα με ενθουσιασμό, ευθύνη και διαρκή προσπάθεια το ΣΥΡΙΖΑ σαν μάχιμος βουλευτής της Συμπολίτευσης.

Συνέβαλα με μαχητική υποστήριξη και πειστική επιχειρηματολογία στην προώθηση τομών- σταθμών για τις ανάγκες του Νομού μας, όπως είχαν διαμορφωθεί με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συνεδρίου της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

· Συγκεκριμένα η συμβολή μου ήταν καθοριστική για:

· Την πρόοδο του σημαντικότερου αναπτυξιακού έργου στην Αργολίδα, που αφορά την επέκταση του Αναβάλου στον Αργολικό κάμπο αλλά και την μεταφορά του δικτύου στην Ερμιονίδα.Το σχετικό έργο ύψους 68 εκατομ. Ευρώ εντάχθηκε σε πρόγραμμα συνολικού ποσού 448,2 εκατ. Ευρώ, που διατέθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε 31 αρδευτικά έργα για όλη την Ελλάδα.

· Tην ίδρυση του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη του νομού, το Άργος.

· Tην ίδρυση δεύτερου και αξιόλογου Τμήματος, Παραστατικών Σπουδών στη σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο.

· Την ένταξη του έργου ανέγερσης Πνευματικού Κέντρου Λυγουριού, προϋπολογισμού 1.700.000 με πίστωση που εξασφαλίσθηκε από το πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε)

• Την Ίδρυση νέου Αστυνομικού Τμήματος Επιδαύρου στο Λυγουριό.

• Την Μεταστέγαση Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου και Λιμεναρχείου Ναυπλίου σε νέα, σύγχρονα και λειτουργικά μισθωμένα κτίρια.

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας:

· Συμμετείχα πρωτίστως ως μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με την οποία δουλέψαμε σκληρά, ώστε να τηρηθούν οι κανόνες εύρυθμης και νόμιμης λειτουργίας των Θεσμών και να προασπισθεί η ανεξαρτησία των θεμελιωδών εξουσιών του Πολιτεύματος.

· Υπήρξα επίσης μέλος των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

· Tης αντίστοιχης Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

· καθώς και στην Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του ΕΔΔΑ (Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου).

· Σημαντική ήταν και η συμμετοχή μου στην Εξεταστική επιτροπή για την διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας, επί 18 μήνες. Ομοίως και στην Επιτροπή Διερεύνησης των Σκανδάλων και ατασθαλιών στον Τραπεζικό τομέα, για τα χρέη των κομμάτων και των ΜΜΕ. Κατά τις εργασίες της Επιτροπής αποκαλύφθηκε η κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος τόσο στον τομέα της Υγείας (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, κλπ) όσο και στην παράνομη δανειοδότηση των κομμάτων (ΝΔ & ΠΑΣΟΚ) και των ΜΜΕ από τις Τράπεζες.

· Τέλος, συνέπραξα ως μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, που επιτέλεσε σπουδαίο έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σημαντικές υπήρξαν οι προτάσεις για τον εκδημοκρατισμό και τη διεύρυνση των Συνταγματικών διατάξεων στην προάσπιση των δημοκρατικών, κοινωνικών και συμμετοχικών προνοιών του καταστατικού χάρτη, την άρση των συνεπειών του επαίσχυντου άρθρου 86 για την ουσιαστική ασυλία των Υπουργών, καθώς και την θεσμοθέτηση του δημόσιου χαρακτήρα κοινωνικών αγαθών.


Οι δώδεκα στόχοι του Προγράμματος μας :

Κλείνοντας επισυνάπτουμε εδώ τις δώδεκα βασικές δεσμεύσεις, όπως τις εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του συνολικού προγράμματος, που αφορούν στους βασικούς στόχους του επίσημου Κυβερνητικού Προγράμματος.

· 500.000 νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας

· Ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία

· Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και το 2021

· Μόνιμες προσλήψεις 10.000 στην Υγεία και 15.000 στην Παιδεία

· Όλα τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

· Πράσινη ανάπτυξη. 32% παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και 32,5% εξοικονόμηση μέχρι το 2030

· Διπλασιασμός Άμεσων Ξένων Επενδύσεων και αύξηση εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ μέχρι το 2025

· Μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%

· Μείωση πρώτου κλιμακίου φόρου εισοδήματος στο 20%.

· Έκπτωση 10% στο φορολογητέο εισόδημα των συνεταιρισμένων αγροτών για την περαιτέρω ενίσχυση του μοντέλου της συνεταιριστικής οικονομίας στον αγροτικό τομέα.

· Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 ευρώ.

· Πλήρως ψηφιοποιημένο Δημόσιο.

Συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Αργολίδας και τη δίκαιη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Απευθυνόμαστε με εντιμότητα και ειλικρίνεια στα πλατειά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους πολλούς.

Σας καλούμε να στηρίξετε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και το φανερό του πρόγραμμα.

Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να δεσμευθεί αξιόπιστα ότι θέλει και μπορεί να αναμετρηθεί με την κληρονομιά της κρίσης, τις παθογένειες του παρελθόντος και τις προκλήσεις του μέλλοντος!

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Γκιόλας
Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αργολίδαςς
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ