Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019

Γνωρίζω τις προτεινόμενες ειδικότητες του Δ.ΙΕΚ Άργους - "Διασώστης - Πλήρωμα ασθενοφόρου"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:10:00 π.μ. | |
Γνωρίζω τις προτεινόμενες ειδικότητες του Δ.ΙΕΚ Άργους - Διασώστης - πλήρωμα ασθενοφόρου
Ενημερωτικό υλικό του ΔΙΕΚ Άργους για μια σειρά προτεινόμενων ειδικοτήτων. 
#1 Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου
Επαγγελματικό περίγραμμα ειδικότητας
O απόφοιτος των ΙΕΚ της ειδικότητας «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου», με τις εξειδικευμένες γνώσεις δεξιότητες και ικανότητες που απέκτησε με την ολοκλήρωση της κατάρτισης του, είναι σε θέση να εφαρμόζει τις αρχές της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.  Ο «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου»
ü  Αντιμετωπίζει τις απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις στον τόπο του συμβάντος
ü  Συμβάλλει στη σταθεροποίηση της κατάστασης της υγείας του οξέως πάσχοντος και στη διακομιδή του
ü  Συνεργάζεται με ομάδες διάσωσης σε περιπτώσεις ατυχημάτων ή μαζικών καταστροφών
ü  Εφαρμόζει τις ιατρικές οδηγίες.

Τομείς απασχόλησης
Ο «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» μπορεί να απασχοληθεί στο ΕΚΑΒ, σε Κέντρα Υγείας και σε όλους τους τομείς παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία, σε Δημόσιες και Ιδιωτικές Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (κλινικές, πολυιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, οίκους ευγηρίας), στο Πυροσβεστικό Σώμα, στο Λιμενικό Σώμα, στην Ελληνική Αστυνομία, στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε ΜΚΟ, σε ασφαλιστικούς φορείς που διαθέτουν ασθενοφόρα, σε εταιρείες παροχής κατ’ οίκον.

Συνεργασίες
Το Δ.ΙΕΚ υλοποιεί μνημόνιο συνεργασίας με το μεταπτυχιακό της Ιατρικής Σχολής «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» με σκοπό την προώθηση της γνώσης για τη διαχείριση συμβάντων με μαζικές απώλειες υγείας. Συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόννησης και φιλοξενεί προγράμματα πιστοποίησης των εκπαιδευομένων σε βασικές γνώσεις υποστήριξης ζωής, δράσεις ενημέρωσης κ.α.

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου στη διεύθυνση:  https://form.jotformeu.com/91333765801356  ή τηλεφωνικά στο 27510 - 62910
Η παρούσα πρόσκληση αφορά μόνο εκδήλωση ενδιαφέροντος. Ενημερωθείτε από το Δ.ΙΕΚ για τις ημερομηνίες αιτήσεων του Υπουργείου Παιδείας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ