ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Οι πρώτες απολυτήριες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:08:00 μ.μ. | |
Οι πρώτες απολυτήριες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Αργολίδας
Με τη χάρη του θεού και την ευλογία του Σεπτού ποιμενάρχη Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου ,πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 ,στην αίθουσα της Μητροπόλεως Αργολίδος ,οι πρώτες απολυτήριες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Αργολίδος.


Μία πενταμελής επιτροπή, με πρόεδρο τον Κακούρη Γρηγόριο ,Διευθυντή της Σχολής και μέλη ,τους Μαυραγάνη Διαμαντή, καθηγητή Βυζαντινής μουσικής ,Πετράτο Γρηγόριο ,καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής ,Ζέρβα Χρήστο ,καθηγητή βυζαντινής μουσικής και Κουμπανάκη Γεώργιο ,καθηγητή βυζαντινής μουσικής. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού παραβρέθηκε η κα. Παρθενίου Μαρία .
Η επιτροπή εξέτασε τους σπουδαστές, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν τα διπλώματά τους όλοι με άριστα (10).
Οι σπουδαστές δούλεψαν σκληρά δίπλα στους άξιους καθηγητές της Σχολής ,τους Καρκαλάτο Δημήτριο ,υποδιευθυντή και πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, Ρούτουλα Κωνσταντίνο, πρωτοψάλτη του Ιερού ναού Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου και Χαβιαρλή Ιωάννη λαμπαδάριο του καθεδρικού Ι.Ν Αγίου Πέτρου , και οι κόποι τους επιβραβεύτηκαν.
Στις εξετάσεις παραβρέθηκε κι η γραμματεία της Σχολής π. Θεόδωρος Στεργίου και Αικατερίνη Πολίτου (πρεσβυτέρα)
Οι μαθητές που εξετάστηκαν ήταν στο Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής οι π. Κων/νος Ξανθόπουλος, Ηλίας Μηναίος, Χρήστος Χουντάλας ,Παύλος Χουντάλας ΚΑΙ δίπλωμα βυζαντινής μουσικής πείρε ο Παναγιώτης Σελίμος.
Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδος με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Νεκταρίου, στα πλαίσια της διαφυλάξεως, διατηρήσεως και διαδόσεως της πατρώας ψαλτικής τέχνης, όπως αυτή διασώθηκε ανά τους αιώνες έως σήμερον και η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και στα πλαίσια της μουσικής εκπαιδεύσεως και ειδικής καταρτίσεως των ενδιαφερομένων να διακονήσουν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως, ίδρυσε Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.
 Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στο Ναύπλιο στο ισόγειο του κτιρίου που εκπέμπει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως, δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, τμήματα της Σχολής λειτουργούν επίσης στο Αργος και στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου, για άνδρες και γυναίκες.
Η φοίτηση είναι υποχρεωτική, πενταετής και σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα Πτυχία, τα οποία θα χορηγεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως θα είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ