ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Ελλείψεις σε 112 φάρμακα καταγράφει ο ΕΟΦ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:20:00 μ.μ. |
Ελλείψεις φαρμάκων σε 112 σκευάσματα καταγράφει ο ΕΟΦ
Αργά αλλά σταθερά, αυξάνεται ο αριθμός των φαρμάκων που παρουσιάζουν έλλειψη στην φαρμακευτική αγορά, νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή, αλλά και στα εμβόλια και στα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην εγχώρια αγορά και για τα οποία γίνεται εισαγωγή μέσω του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), το οποίο αποτελεί θυγατρική του ΕΟΦ.

Σύμφωνα με την καταγραφή των ελλείψεων από τον ΕΟΦ, οι ελλείψεις σήμερα εντοπίζονται σε 112 φάρμακα, από τα οποία τα 67 αφορούν σκευάσματα που διατίθενται στην αγορά μέσω φαρμακείου, τα 25 είναι νοσοκομειακά, τα 6 είναι εμβόλια και 14 φάρμακα που εισάγονται μέσω ΙΦΕΤ.

Τον Ιούνιο οι ελλείψεις που είχαν καταγραφεί έφταναν τις 104, ενώ τον προηγούμενο Μάιο, οι ελλείψεις ήταν 98.

Από το σύνολο των σκευασμάτων που βρίσκονταν σε έλλειψη τον Ιούνιο αποκαταστάθηκε νωρίτερα από το αναμενόμενο η έλλειψη ενός αντιυπερτασικού με διουρητικό, δύο νιτρώδη κατά της στηθάγχης, ένα φάρμακο κατά του θυρεοειδούς και μια ορμόνη (προγεσταγόνο).

Σε ότι αφορά τα νοσοκομειακά φάρμακα, οι ελλείψεις εντοπίζονται σε καρδιολογικά φάρμακα, αντικαρκινικά, παράγωγα αίματος, φάρμακα κατά της ηπατίτιδας Β κλπ.

Σε έλλειψη παραμένουν επίσης και τα εμβόλια κατά της ηπατίτιδας Β, ειδικών ομάδων και ενηλίκων, το διπλό της διφθερίτιδας και του τετάνου, το συζευγμένο κατά της μηνιγγίτιδας, το τετραπλούν της ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς και ανεμοβλογιάς και το εμβόλιο κατά του ροταϊού.

Σε ότι αφορά τις εισαγωγές του ΙΦΕΤ, οι ελλείψεις εντοπίζονται σε ένα ανθελμινθικό φάρμακο, σε , σε αντινεοπλασματικά και ανασοκατασταλτικά φάρμακα, σε αντιγλαυκωματικά, αγγειοδιασταλτικά και καρδιοτονωτικά, σε ένζυμα, σε βαρβιτουρικά, αντιφυματικά-αντιμυκοβακτηριδιακα φάρμακα, σε φάρμακα για τη θεραπεία της υπογλυκαιμίας , σεαντιψυχωτικά, αναισθητικά, αντιεπιληπτικά και αντιπαρκινσονικά.

Δείτε εδώ, ολόκληρο τον κατάλογο με τις ελλείψεις.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ