ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου για τις 120 δόσεις του ΕΦΚΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:12:00 π.μ. | |
Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου για τις 120 δόσεις του ΕΦΚΑ
Ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Βαγενάς και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), στα πλαίσια της συνάντησης του Προεδρείου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με τον νέο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση, παραθέτουν προς συζήτηση και επανεξέταση για το θέμα της ρύθμισης των 120 δόσεων στον ΕΦΚΑ τα εξής:

• Το επιτόκιο της ρύθμισης από 5% που ισχύει τώρα να μειωθεί στο 2%, ώστε ο ασφαλισμένος να χρεωθεί μικρότερη επιβάρυνση και η ρύθμιση να καταστεί βιώσιμη.
• Αφαίρεση της χρέωσης του κλάδου ασθενείας εφόσον ο οφειλέτης δεν ήταν ασφαλισμένος λόγω χρεών.
• Αφαίρεση της εισφοράς υπέρ ΟΑΕΔ-ΟΕΕ, εφόσον δεν δόθηκε σαν επίδομα ανεργίας λόγω χρεών.
• Ευκαιρία παραμονής στην ρύθμιση αν ο οφειλέτης δεν καταβάλει ως και τέσσερις δόσεις (έναντι δύο δόσεων που ισχύει σήμερα). Επίσης σε περίπτωση που χάσει την ρύθμιση, το υπολειπόμενο ποσό να παγώνει και όχι να επανέλθει στην αρχική του οφειλή και να παρακρατηθεί στο μέλλον από την σύνταξη.
• Ο υπολογισμός της σύνταξης θα πρέπει να γίνει πριν από το 2002, γιατί τα τελευταία δέκα χρόνια το ποσό των εισφορών είναι αρκετά μικρότερο λόγω μείωσης του τζίρου και το τελικό ποσό της σύνταξης θα βγει αρκετά μικρότερο.
• Η ρύθμιση των 120 δόσεων να παραμείνει ανοιχτή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 για να μπορέσουν να υπαχθούν στην ρύθμιση όσοι δεν μπορούν άμεσα λόγω προσωρινής οικονομικής αδυναμίας.
• Όσοι έχουν υπαχθεί στην ρύθμιση να τους δοθεί η δυνατότητα, αν έχουν κάνει επαναυπολογισμό να μπορούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, να ζητήσουν ρύθμιση υπολοίπου οφειλής δίχως επαναυπολογισμό οφειλών ή και το ανάποδο.

Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι μόνο έτσι η ρύθμιση θα καταστεί βιώσιμη και δεν θα δημιουργηθεί μια νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

Με την συνάντηση αυτή ελπίζουμε να υπάρξει άμεση δρομολόγηση λύσεων, ώστε να καταφέρουν να μπουν και άλλοι οφειλέτες στην ρύθμιση και η μικρή επιχείρηση να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Με εκτίμηση,
      Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Βαγενάς          Αντώνιος Καλοθέου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ