ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Εργασία μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου στα Μικρασιάτικα 2019 για τα εγκατελειμμένα βιομηχανικά κτίρια (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:43:00 μ.μ. |
Εργασία μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου στα Μικρασιάτικα 2019 για τα εγκατελειμμένα βιομηχανικά κτίρια
Η ομάδα μας φέτος ασχολήθηκε με τα "Βιομηχανικά κτίρια που άλλαξαν χρήση" επειδή σταμάτησαν να παράγουν βιομηχανικά προϊόντα και έγιναν Μουσεία και Πολυχώροι πολιτισμού, ή εγκαταλείφθηκαν και μαράζωσαν. 

Στο βίντεο παρουσιάζουμε το εργοστάσιο Πελαργός, στη Ν. Κίο, ένα παλιό εργοστάσιο που παραμένει αναξιοποίητο, το Εργοστάσιο Τσαλαπάτα στο Βόλο, τον Αλευρόμυλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα, το Φουγάρο στο Ναύπλιο και το εργοστάσιο Φωταερίου στο Γκάζι στην Αθήνα. Επίσης το σιδηροδρομικό σταθμό και το τραινάκι του Πηλίου καθώς και αυτά αποτελούν μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς γιατί μετέφεραν προϊόντα και άρα συνδέονται με τα εργοστάσια παραγωγής.
Παρουσίαση μαθητών του σχολείου μας στα: “Μικρασιατικά 2019”:
Οι ξεναγοί, ένας ηθοποιός και ο σχεδιαστής μόδας κ. Τσεκλένης, παρουσιάζουν κοινωνικές και οικονομικές πλευρές της βιομηχανικής ιστορίας του τόπου μας. Εργατικό κίνημα, αποβιομηχάνιση, μόλυνση περιβάλλοντος, ανεργία.

Η παρουσίαση της εργασίας της ομάδας του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου έγινε το βράδυ της Δευτέρας στις 8 Ιουλίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μικρασιάτικα 2019


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ