Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Εγκαίνια για την 22η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:29:00 μ.μ. |
Εγκαίνια για την 22η Εκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου
Την Έκθεση Αγροτουρισμού διοργανώνουν για 22η χρονιά ο Δήμος Επιδαύρου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου το διάστημα 12 Ιουλίου 2019 έως 11 Αυγούστου 2019, τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, πλαισιωμένη από ποικίλες εκδηλώσεις.


Στα εγκαινια της έκθεση που εγιναν το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2019 παρευρέθηκαν, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Κωνσταντίνα  Νικολάκου, ο απερχόμενος Δήμαρχος Κώστας Γκάτζιος και ο νεοεκλεγείς Δημαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης ο οποίος δήλωσε: "Από τον Οκτώβρη συστήνουμε μόνιμη επιτροπή αγροτουρισμού Επιδαύρου και κάνουμε προτάσεις για να γίνουμε η αιχμή του δόρατος της αγροτουριστικης Πελοποννήσου! Καλή αρχή!"

Στην έκθεση λάμβάνουν μέρος παραγωγοί με τα ακόλουθα προϊόντα:

α. Τρόφιμα-Ποτά-ηδύποτα εφόσον είναι: Τοπικά Αγροτικά προϊόντα χύμα ή συσκευασμένα, προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, προϊόντα με Πιστοποιημένη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), συνεταιριστικά προϊόντα καθώς επίσης προϊόντα ντόπιων παραγωγών-συλλόγων-επιχειρήσεων που είτε παράγουν, είτε εμπορεύονται προϊόντα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά

β. Προϊόντα τέχνης, χειροτεχνίας και οικοτεχνίας τα οποία κατασκευάζονται χειροποίητα καθ’ όλη την παραγωγική διαδικασία ή από καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες, συλλόγους ή ιδιώτες με έργα προσωπικής δημιουργίας και πνευματικής ιδιοκτησίας.

γ. Σαπούνια και καλλυντικά παραδοσιακά παραγόμενα ή που η παραγωγή τους βασίζεται στη χρήση φυσικών πρώτων υλών και συστατικών.

δ. Εκδόσεις, γκραβούρες, τουριστικοί οδηγοί, φωτογραφικά και λοιπά λευκώματα που αφορούν:
Ελληνικούς προορισμούς και ταξίδια, την Ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, την λαϊκή τέχνη και παράδοση, ντόπιες γεύσεις, παραδοσιακά προϊόντα και ελληνική κουζίνα.

ε. Καλλωπιστικά μεσογειακά φυτά, κηπευτικά, σπόροι από φυτώρια και ανθοπωλεία (παραγωγοί).

στ. Ξενοδοχειακά καταλύματα, σύλλογοι, ενώσεις, εταιρείες, σύνδεσμοι συναφείς με τον αγροτουρισμό και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ