ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Αυλαία για το 28ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου με τον Δανό ακορντεονίστα Bjarke Mogensen (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:21:00 π.μ. | |
Αυλαία για το 28ο  Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου με τον Δανό ακορντεονίστα  Bjarke Mogensen (βίντεο)
Με την μουσική παράσταση του Bjarke Mogensen, στο Βουλευτικό στις 9 το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου έπεσε η αυλαία του 28ου φεστιβάλ Ναυπλίου.
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες των δήμων, ο Δήμος Ναυπλιέων κατάφερε να διοργανώσει και πάλι ένα φεστιβάλ με διεθνή ακτινοβολία και κύρος.
«Όπως σε όλους τους τομείς , έτσι και στον πολιτισμό, ο δήμος μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανεβαίνει σκαλοπάτι σκαλοπάτι προς το καλύτερο για τους δημότες και τους επισκέπτες. Πετύχαμε έναν ακόμα στόχο. Σε αυτό συνέβαλε τόσο ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, ο πιανίστα Γιάννης Βακαρέλης, αλλά και όλοι εσείς που το αγκαλιάσατε από την πρώτη έως την τελευταία παράσταση.
Για μας στον πολιτισμό και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του Δήμου μας δεν υπάρχει ¨ταβάνι¨. Το 29ο φεστιβάλ θα εκτοξεύσει τον δήμο μας ακόμα ψηλότερα. Φυσικά το τέλος του φεστιβάλ δεν σημαίνει και το τέλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβρη η πολιτιστική καλοκαιρινή περίοδος θα είναι γεμάτη με εκδηλώσεις αντάξιες της ιστορίας του τόπου μας», τόνισε ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στο κλείσιμό του Φεστιβάλ Ναυπλίου.
Ο Bjarke Pauli Mogensen γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1985 στο Ronne στο νησί Bornholm της Δανίας στη Βαλτική Θάλασσα. Άρχισε να μαθαίνει το ακορντεόν σε ηλικία 7.
 Στην ηλικία των 13 ετών, ο Mogensen έκανε το ντεμπούτο του ως σολίστ σε γερμανική τηλεοπτική εκπομπή με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μονάχου . Ο Mogensen σπούδασε στη Βασιλική Δανέζικη Ακαδημία της Μουσικής της Δανίας .
Το 2008, έλαβε επιχορήγηση ύψους 300.000 DKr από την Statens Kunstråds Musikudvalg (Δανική Επιτροπή Μουσικής του Συμβουλίου της Δανίας) για την υποστήριξη της καριέρας του. Εκτός από τη σόλο καριέρα του, ο Mogensen έχει υπηρετήσει στη μουσική σχολή της Royal Danish Academy of Music από το 2010. Το 2011, ο Mogensen είχε το σόλο ντεμπούτο του στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Αρκετοί συνθέτες έχουν γράψει νέα έργα για τον Mogensen, όπως οι Anders Koppel ( Concerto Piccolo ), Martin Lohse ( In Liquid ) και ο Νίκλας Σμίτ (Concertino για ακορντεόν και ορείχαλκο). Ο Mogensen έχει καταγράψει εμπορικά για την ετικέτα Da Capo, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών από Koppel και Lohse.
Την συναυλία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Μορφωτική ακόλουθος της Δανίας, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ναυπλίου Γιάννης Βακαρέλης, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Ρούτουλας, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Ράλλη, το μέλος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ψαρολόγου και αρκετός κόσμος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ