Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019

Η σπαρταριστή κωμωδία "Δείπνο Ηλιθίων" του "Καββαδία" ολοκλήρωσε τον κύκλο της

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:49:00 π.μ. | | |
Η σπαρταριστή κωμωδία "Δείπνο Ηλιθίων" του "Καββαδία" ολοκλήρωσε τον κύκλο της
Η Θεατρική Ομάδα του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού "Ο Καββαδίας" παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την σπαρταριστή κωμωδία "Δείπνο Ηλιθίων" του Φρανσίς Βεμπέρ, παραγωγής 2018-2019.

Ύστερα από την εξαιρετική πρεμιέρα που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2019, ακολούθησαν εφτά παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου, στο Λυγουριό. 
Μία επιπλέον δόθηκε στις 19 Μαΐου, ύστερα από πρόσκληση του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, στον Πολυχώρο ΑΡΤiki Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο παραστάσεων αυτού του έργου.
Λίγα λόγια για το έργο από τη Θεατρική Ομάδα…

Όλα διαδραματίζονται σε ένα αστικό σαλόνι ενός μεγαλοεκδότη του Παρισιού, που συνηθίζει εδώ και χρόνια να προσκαλεί σε δείπνο, ηλίθιους κατ' αυτόν, για να διασκεδάσει μαζί με τους φίλους του, εξευτελίζοντας έτσι αθώους και διαφορετικούς ανθρώπους. 
Αυτή τη φορά, ο Πιέρ Μπροσάν ο μεγαλοεκδότης, έχει προσκαλέσει σε δείπνο τον Φρανσουά Πινιόν, έναν εφοριακό και μανιώδη κατασκευαστή μακετών. Μία πρόσκληση που θα του αλλάξει ριζικά τη μεγάλη και απρόσβλητη ζωή του. Ο Πινιόν, χωρίς να το θέλει, με την χειμαρρώδη ενέργεια και την αφέλειά του, εκδικήθηκε για κάθε διασυρμό που υπέστησαν όλοι οι "ηλίθιοι" που πέρασαν από αυτό το δείπνο.
Μια σπαρταριστή κωμωδία που βασίζεται στις γκάφες του καλεσμένου για το αποψινό δείπνο και στην οποία κυριαρχεί η ανατροπή και το ερώτημα, ποιος είναι τελικά ο ηλίθιος;
Ευχαριστούμε το Δήμο Επιδαύρου για την παραχώρηση του χώρου, το “Studio Aisopos” για το φωτογραφικό υλικό, το ανθοπωλείο "Χριστίνα" για τις ανθοδέσμες, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν εθελοντικά στην πραγματοποίηση της παράστασης.
ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩN:

ΤΑΣΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ: ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΠΙΝΙΟΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΡΗΣ: ΠΙΕΡ ΜΠΡΟΣΑΝ

ΜΑΡΙΑ ΛΕΒΕΝΤΕΛΗ: ΚΡΙΣΤΙΝ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΡΕΤΣΗΣ: ΑΡΣΑΜΠΩ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΒΕΝΤΕΛΗΣ: ΛΕΜΠΛΑΝ

ΙΩΑΝΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: ΜΑΡΛΕΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΠΟΛΙΑΣ: ΣΕΒΑΛ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΡΕΤΣΗΣ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΚΑΙΤΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΦΩΤΙΣΜΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΩΝ ΞΥΠΟΛΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΓΚΛΑΡΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ