ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για την καταργηση της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:38:00 μ.μ. |
Νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για την καταργηση της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση
Η απλή αναλογική οδεύει προς κατάργηση ενώ η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να διευκολυνθεί ή να ενισχυθεί η κυβερνησιμότητα στους Δήμους. 

Ήδη την σχετική προαναγγελία έκανε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή στις 23 Ιουλίου. Η απλή αναλογική αποτέλεσε ένα από τα θέματα σύγκρουσης Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να προκαλέσει και την πρώτη «μετωπική» στη Βουλή.

Ο νέος Υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως θα γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις στην απλή αναλογική, για να ενισχυθεί η κυβερνησιμότητα, παρεμβάσεις που, όπως είπε, θα γίνουν με σεβασμό στις συνταγματικές προβλέψεις.

Παράλληλα προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι να αντικατασταθεί ο νόμος της απλής αναλογικής στις εθνικές εκλογές αλλά και να καθιερωθεί η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού στον τόπο που διαμένουν.

Επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος θέλησε να ξεκαθαρίσει πως όλοι οι εργαζόμενοι του υπουργείου θα είναι συνεργάτες του ανεξαρτήτως ιδεολογικής και πολιτικής προτίμησης. Τέλος τόσο ο ίδιος όσο και ο Υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για τα θέματα Αυτοδιοίκησης Θοδωρής Λιβάνιος, ανέφεραν πως έχουν την πολιτική βούληση για να στηρίξουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους της.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ