ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου απαντάει στο ΚΚΕ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:18:00 μ.μ. | |
Σχετικά με ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. Αργολίδας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας, την 20/6/2019 με τίτλο : «Απαιτούμε ποιοτικό, αρκετό και φθηνό νερό …», σας γνωρίζουμε τα κάτωθι :



Ποιοτικό νερό .
Σήμερα  με μία σειρά μεγάλων έργων που κατασκεύασε η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. επιχορηγούμενα από επιχειρησιακά προγράμματα παρέχουμε  ποιοτικό νερό στο μεγαλύτερο ποσοστό του Καλλικρατικού Δήμου. (Απομένουν τα Δ.Δ. Ιρίων – Κάντιας, τη θερινή περίοδο που με υπό ένταξη έργο θα υδροδοτηθούν από τις πηγές των Μύλων).

Αρκετό νερό.
Πάλι με μία σειρά μεγάλων έργων που έγιναν την τελευταία δεκαετία (χαρακτηριστικό παράδειγμα η δεξαμενή του Πρ. Ηλία χωρητικότητας 2.500 κυβικών) παρέχεται επαρκής ποσότητα σε όλους τους καταναλωτές του Νέου Καλλικρατικού Δήμου (σήμερα συμβασιοποιήται η εκτέλεση του έργου για την υδροδότηση του Αραχναίου στο οποίο παρατηρείται έλλειψη νερού τους θερινούς μήνες).

Φθηνό νερό. 
Σας γνωρίζουμε  ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Ναυπλίου στην σχετική λίστα κόστους ανά κυβικό των Δ.Ε.Υ.Α. όλης της Ελλάδος βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις δηλ. χαμηλό κόστος νερού με μέση τιμή  0,79€/κυβικό (η  ποιο ακριβή Δ.Ε.Υ.Α. έχει  μέση τιμή 2,65€/κυβικό, η  μέση Δ.Ε.Υ.Α. από τιμή κόστους έχει 1,60€/κυβικό ενώ η ποιο φθηνή έχει 0,36€/κυβικό.

Πράγματι προ ενός μηνός  διαπιστώθηκαν δύο συνεχόμενες βλάβες στο εξωτερικό υδραγωγείο Μύλοι – Ναύπλιο, μία περίπτωση που σπάνια συμβαίνει και η οποία επηρέασε σοβαρά την ομαλή υδροδότηση της πόλης. 
Εκτός αυτού του γεγονότος οι  βλάβες που ακολούθησαν και που αντιμετωπίζονται άμεσα και φιλότιμα από τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. είναι μικρές  και καθημερινής βάσεως που οφείλονται σε παλαιότητα του δικτύου ή και σε εγκλωβισμό σε ορισμένες περιπτώσεις αέρα .
Για το λόγο αυτό η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. έχει ξεκινήσει μία σημαντική προσπάθεια η οποία απαιτεί χρόνο για την ολοκλήρωσή της, θα την θέσει ως προτεραιότητα για το έτος 2020 που δεν είναι άλλη από την ενεργοποίηση των νέων δικτύων έτσι ώστε να εξαλειφθεί  κατά το μεγαλύτερο ποσοστό  η λειτουργία των παλαιών.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. λειτουργεί βάσει του Ιδρυτικού Νόμου 1069/80 και των σχετικών Κανονισμών της Υδρευσης – Αποχέτευσης και έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της, όχι μόνο αυτή του Ναυπλίου αλλά και των άλλων πόλεων ότι εξετέλεσαν τεράστιο έργο από πλευράς υποδομών, νερό – επεξεργασία λυμάτων – όμβρια, εκτελώντας έργα μεγάλου μεγέθους από πλευράς προϋπολογισμών. 

ΑΠΟ ΤΗΝ  Δ.Ε.Υ.Α.Ν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ