Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

Βραβεία σε σημαντικές προσωπικότητες του Πολιτισμού στον Δήμο Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:46:00 π.μ. | |
Βραβεία σε σημαντικές προσωπικότητες του Πολιτισμού στον Δήμο Ερμιονίδας
Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Βραβεία Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" του Δήμου Ερμιονίδας στην Αργολίδα.

Τιμήθηκαν ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης καθηγητής κος Παντερμαλής Δημήτριος, ο Ερμιονίτης ερευνητής ιστορικός συγγραφέας κος Γιάννης Ησαΐας και η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια και Πρέσβειρα καλής Θελήσεως της UNICEF Νανα Μούσχουρη.
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είπε στην ομιλία της:

"Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη που για δεύτερη συνεχή χρονιά, η γενέτειρά μου η Ερμιόνη, γιόρτασε τον Πολιτισμό μας πραγματοποιώντας και φέτος τα Βραβεία Πολιτισμού του Δήμου Ερμιονίδας. Πάντα πίστευα ότι μόνο μέσα από την ιστορία, τον πολιτισμό και την τέχνη μπορούμε να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο. 
Το γεγονός ότι φέτος βραβεύσαμε τρεις ξεχωριστούς ανθρώπους: τον Πρόεδρο του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτριο Παντερμαλή, τον φιλόλογο Γιάννη Ησαΐα και την διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη, έχει για εμένα ξεχωριστή σημασία. 
Μέσα από αυτά τα Βραβεία θελήσαμε να τους εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, όχι μόνο για το θαυμαστό έργο τους, αλλά κυρίως γιατί περνούν στις επόμενες γενιές, ο καθένας με τον τρόπο του και την ξεχωριστή προσωπικότητά του τις αξίες τού πολιτισμού. 
Κι αυτή η συνέχεια για μένα έχει τη μεγαλύτερη αξία. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί τη συνέχεια αυτή την είδα στο βλέμμα των τριών αριστούχων μαθητριών, με καταγωγή από την Αργολίδα, που εισήχθησαν στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνων, οι οποίες έλαβαν τις υποτροφίες του Ιδρύματος μας για πρώτη φορά. 
Τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία και ελπίζω να έχουν ένα υπέροχο, φωτεινό δρόμο μπροστά τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Ερμιονίδας και κάθε έναν από τους συντοπίτες μου ξεχωριστά για την μεγάλη τιμή που μου επεφύλαξαν και φέτος. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, ο οποίος έχει θέσει τα Βραβεία αυτά υπό την Αιγίδα του, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας άοκνος θεματοφύλακας του εθνικού μας πολιτισμού."
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής αναφέρθηκε στο θεσμό των βραβείων και στο έργο της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO, αλλά και του Ελληνισμού, του Πολιτισμού και της ανθρωπιάς κας Μαριάννας Β Βαρδινογιάννη, αλλά και της οικογένειας της. 
Αναφέρθηκε στην συνεργασία της και την αρωγή της για την δημιουργία του Μουσείου Ερμιόνης. 
Η κα Μαριάννα Β Βαρδηνογιάννη αναφέρθηκε στην θέσπιση των βραβείων του Δήμου Ερμιονίδας λέγοντας. 
«Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη που για δεύτερη συνεχή χρονιά, η γενέτειρά μου η Ερμιόνη, γιόρτασε τον Πολιτισμό μας πραγματοποιώντας και φέτος τα Βραβεία Πολιτισμού του Δήμου Ερμιονίδας. Πάντα πίστευα ότι μόνο μέσα από τη Ιστορία τον Πολιτισμό και την Τέχνη μπορούμε να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο» 
Αναφέρθηκε στις 3 προσωπικότητες που τιμήθηκαν και βράβευσε τις τρείς αριστούχες μαθήτριες της Αργολίδας που εισήχθησαν στο τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας που ανέγνωσε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, ακυρώθηκε η επισκεψή του λόγω της κατάστασης του σεισμού, αναφερόταν στον «επαναπατρισμό» των Γλυπτών του Παρθενώνα και τον αγώνα του Προέδρου του Μουσείου της συνένωσης τους. «Χωρίς τα Γλυπτά ο Παρθενώνας δεν μπορεί να συμβολίσει το αιώνιο πολιτισμικό του μήνυμα»
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ