Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας πρόσφερες»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:30:00 μ.μ. |
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας πρόσφερες»
 Ο αποχαιρετισμός στη Μαρία Δαγρέ , από τον Γιάννη Γαλανόπουλο , εκπρόσωπο των πρώτων της μαθητών στου Μαλτέζου( 1966)

Αγαπημένη μας δασκάλα

Ανάμεσα στα τόσα πολλά μέλη της Αργειακής κοινωνίας που είναι εδώ σήμερα για να σε αποχαιρετήσει , είμαστε κι εμείς οι πρώτοι σου μαθητές , η Τρίτη τάξη του δημοτικού Σχολείου Μαλτέζου την χρονιά 1966-7.

Είμαστε εδώ για να σου πούμε, γι άλλη μια φορά, ένα μεγάλο ΄΄ ευχαριστώ΄΄ για όσα μα πρόσφερες απλόχερα, εκείνα τα ωραία χρόνια . Εκεί στο αγαπημένο μας σχολείο όπου εσύ όπως και οι υπόλοιποι δάσκαλοι και δασκάλες, μας δώσατε τα αναγκαία εφόδια για να προχωρήσουμε στη ζωή. 
Τα χρόνια πέρασαν και κάπως χαθήκαμε..

Αλλά πριν πέντε χρόνια μια δημοσίευση στο διαδίκτυο από εσένα μιας φωτογραφίας της τάξης μας , με εσένα στο κέντρο, έδωσε το έναυσμα.

Επικοινώνησα με κάποια ακόμη παιδιά, τη Νατάσα, το Δημήτρη, το Χρήστο και οργανώσαμε μια επετειακή βραδιά στο σχολείο, στο εκπαιδευτήριο Μαλτέζου, καθώς συμπληρώνονταν τότε 50 χρόνια από την εγγραφή μας στην πρώτη τάξη.

Ήταν μια βραδιά πολύ φορτισμένη με συγκίνηση, αναμνήσεις αλλά και υποσχέσεις να βρισκόμαστε πιο συχνά.

Εκείνη τη βραδιά πάντα την είχες στην ψυχή σου , άλλωστε από τότε είχαμε μια συχνή επικοινωνία και λέγαμε να οργανώσουμε και πάλι μια ανάλογη συνάντηση. 

Δυστυχώς δεν προλάβαμε, μας έφυγες έτσι ξαφνικά και η οδύνη όλων είναι ανείπωτη. 
Αγαπημένη μας δασκάλα.. 

Εμείς οι πρώτοι σου μαθητές , η τρίτη τάξη του 1966, στο σχολείο Μαλτέζου, θα σε έχουμε για πάντα στην καρδιά μας για όσα μας έμαθες αλλά και για την ξεχωριστή σου αγάπη και ενδιαφέρον , για εμάς τους πρώτους σου μαθητές, στο ξεκίνημα της διδασκαλικής σου πορείας.

Ευχόμαστε κουράγιο στην οικογένεια σου και να είναι η μνήμη σου αιώνια

( εκφωνήθηκε κατά την κηδεία της αλησμόνητης δασκάλας Μαρίας Δαγρέ, στις 21 Ιουλίου, στον Ι.Ν. Παναγίας άργους)
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ