ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Δεσμεύει τους Βουλευτές Αργολίδας για το Νοσοκομείο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:04:00 μ.μ. | |
Δεσμεύει τους Βουλευτές Αργολίδας για το Νοσοκομείο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος
 Με ανοιχτή επιστολή προς τους υποψηφίους Βουλευτές του Νομού Αργολίδας ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος τους καλεί να δεσμευτούν άμεσα για την τύχη της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου. Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο αναφέρει:

«Το Νοσοκομείο Ναυπλίου ως η δομή με τη μεγαλύτερη σημασία για τους πολίτες και επισκέπτες του Δήμου Ναυπλιέων και του Νομού Αργολίδας βρίσκεται αντιμέτωπο με κρίσιμα για την εύρυθμη λειτουργία του θέματα. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου και την τριμελή επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων σε θέματα υγείας συναποφάσισαν με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών για την παροχή υπηρεσιών υγείας από τις Νοσηλευτικές Μονάδες του Νομού.

Καλούν όλους τους υποψηφίους βουλευτές του Νομού Αργολίδας να τοποθετηθούν άμεσα για τον τρόπο λειτουργίας και την τύχη της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου.

Η τοποθέτησή τους θα αποτελέσει δέσμευση για τις περαιτέρω εξελίξεις σε σχέση με τις Μονάδες Υγείας στο Νομό μας. Οι θέσεις και η στάση μας σε ότι αφορά το θέμα του Νοσοκομείου παραμένουν σταθερές και αδιαπραγμάτευτες.»

Η επιστολή του Δημάρχου Ναυπλιέων προς τον Υπουργό Υγείας:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
Γραφείο Δημάρχου

Ταχ. Δ/νση: Βασ. Κων/νου 34  
Ταχ. Κώδικας: 21100
Τηλεφ.:  2752360900                    
Φαξ:2752028607
Πληρ: Ε. Αφεντουλίδη


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αξιότιμε  κύριε υπουργέ

Η οικονομική κρίση μαζί με το φαινόμενο της μετανάστευσης των νέων γιατρών στο εξωτερικό, οδήγησαν τις μικρές Νοσηλευτικές Δομές στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Θύματα αυτής της συγκυρίας είναι και οι δύο μικρές Νοσηλευτικές Δομές του Νομού Αργολίδας, όπου εδώ και τέσσερα χρόνια πορεύονται απαξιωμένες και ακυβέρνητες. 

Με Διοικήσεις που βάλτωσαν ακόμη παραπάνω από τις προηγούμενες τις υποδομές υγείας στο Νομό μας και το μόνο που κατάφεραν είναι η μείωση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας.

Η έλλειψη γραπτών διαβεβαιώσεων ότι θα παραμείνει λειτουργικό το Νοσοκομείο Ναυπλίου και η Μονάδα των ΤΕΠ., οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου στην κατεπείγουσα συνεδρίαση της 28.03.2019 με μοναδικό Θέμα της ημερήσιας διάταξης "την συζητούμενη κατάργηση του ΤΕΠ της Ν.Μ. Ναυπλίου".

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε:

-Την έγγραφη διαβεβαίωση από πλευράς πολιτείας για την απρόσκοπτη και συνεχή λειτουργία του ΤΕΠ Ναυπλίου

-Την έγγραφη ενημέρωση για τον σχεδιασμό του Υπουργείου υγείας για τες δύο Νοσηλευτικές μονάδες

-Την αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης μετά από διαβούλευση με το ιατρικό, νοσοκομειακό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ναυπλίου.

-Την οργάνωση κινητοποιήσεων σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς,
και
-Την δρομολόγηση συγκρότησης αντιπροσωπευτικής επιτροπής, η οποία ι α επισκεφτεί του Υπουργό Υγείας και κάθε συναρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να ενημερωθεί υπεύθυνα και να εκφράσει το αίτημα για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Ναυπλίου.

Τα επείγοντα περιστατικά Θεωρούνται πολύ δύσκολα περιστατικά με πολλαπλάσια νοσηρότητα και Θνησιμότητα σε σύγκριση με τα τακτικά περιστατικά. Η ασφαλής διεκπεραίωση των επειγόντων βασίζεται σε δύο βασικές προϋποθέσεις:

α} Στον σχεδιασμό και την οργάνωση του Τμήματος Επειγόντων ως ξεχωριστό Τμήμα με δικό του προϋπολογισμό και στελεχιακό δυναμικό.

β) Το εμπλεκόμενα στελεχιακό δυναμικό να έχει άρτια εκπαίδευση και πλήρη γνώση ταυ αντικειμένου, νια να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο που παρέχεται στο ΤΕΠ. 

Η τοπική κοινωνία χρειάζεται να επιδείξει σοβαρότητα με αιχμηρά αντανακλαστικά, ούτως ώστε ο Νομός Αργολίδας να μην χάσει μιας μεγάλης σημασίας υποδομή υγείας και οι πολίτες και επισκέπτες της πόλης του Ναυπλίου να μην στερηθούν της παροχής υπηρεσιών υγείας.' 

Η τοπική κοινωνία χρειάζεται Διοικήσεις όχι απαξιωμένες αλλά Διοικήσεις αποτελεσματικές με γνώσεις και εμπειρία που θα ακροάζονται τους πολίτες και θα υλοποιούν τις αποφάσεις. 

Η υγεία του πολίτη είναι πάνω από παραταξιακές και κομματικές σκοπιμότητες και γι αυτό τον λόγο θα πρέπει ενωμένοι να απαιτήσουμε την "επιστροφή στην κανονικότητα" του Νοσοκομείου Ναυπλίου, όπου κανονικότητα για μας σημαίνει την διοικητική απαγκίστρωση από το Νοσοκομείο Άργους, αφού το πείραμα της συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων απέτυχε παταγωδώς. 

Τέλος προχωρούμε στην επιδίωξη συνάντησης με τον υπουργό υγείας προκειμένου ενωμένοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα παροχής υγείας των συμπολιτών μας αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών του δήμου μας. 

Η αποσύνδεση και η ανεξάρτητη λειτουργία του Νοσοκομείου μας είναι η μοναδική βιώσιμη λύση, με δεδομένη την αύξηση των οικονομικών παροχών και την στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικά όπως και τον εκσυγχρονισμό του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. 

Προσβλέποντας στην ευαισθησία σας και την αποτελεσματικότητα σας, αναμένουμε ενημέρωση για την εξέλιξη του θέματος.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ I.ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.      Γραφείο Πρωθυπουργού
2.      Αρχηγούς πολιτικών κομμάτων
3.      Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη
4.      Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κο Γιαννόπουλο Γιώργο
5.      Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος
6.      Διοικητή 6ης ΥΠΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας κο Νικολόπουλο Παναγιώτη
7.      Βουλευτή Αργολίδας, κο Ιωάννη Γκιόλα
8.      Βουλευτή Αργολίδας,  κο Ιωάννη Ανδριανό
9.      π. Βουλευτή Αργολίδας,, κο Ιωάννη Μανιάτη
10.  Υποψήφιους Βουλευτές Αργολίδας
11.  Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
12.  Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας
13.  Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας
14.  Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας
15.  Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Ναυπλίου
16.  Διοίκηση Γ.Ν.Αργολίδας – Νοσηλευτική Μονάδα Άργους
17.  ΜΜΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ