ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Ναύπλιο: Έκλεισε οριστικά το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πλατεία Συντάγματος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:53:00 π.μ. |
Ναύπλιο: Έκλεισε οριστικά το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πλατεία Συντάγματος
 Τελευταία ήμερα λειτουργίας σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.

Όπως βλέπεται και στο ενημερωτικό σημείωμα που βρίσκεται στην είσοδο της Τράπεζας, οι συναλλαγές με το κοινό σταμάτησαν στις 12 το μεσημέρι λόγω μεταφοράς των εργασιών του παραρτήματος.
Οι πληροφορίες θέλουν το οίκημα το οποίο έχει περάσει στην κυριότητα θυγατρικής της Εθνικής να εκποιείται.
Tο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας χτίστηκε το 1936 και είναι έργο του αρχιτέκτονα Νικόλαου Ζουμπουλίδη με σαφείς επιρροές από τα μυκηναϊκά μέγαρα. Λέγεται πάντως ότι το κτίριο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ σύμφωνα με τα σχέδια του αρχιτέκτονα, που υπήρξε και διευθυντής του καταστήματος της τράπεζας. Μάλιστα, το ισόγειο λειτούργησε ως τράπεζα και ο όροφος ήταν η κατοικία του Ζουμπουλίδη.
Στη θέση που βρίσκεται σήμερα το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, βρισκόταν το σπίτι της Καλλιόπης Παπαλεξοπούλου, όπως φαίνεται από το μνημείο της έξω από την είσοδο του κτιρίου. Το Μνημείο Καλλιόπης Παπαλεξοπούλου είναι μια μαρμάρινη στήλη για να υποδεικνύει ότι στο σπίτι αυτό οργανώθηκε η Ναυπλιακή Επανάσταση κατά του βασιλιά Όθωνα.
Από το μπαλκόνι του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας έχουν εκφωνηθεί κατά καιρούς λόγοι πολιτικών όλων των κομμάτων. Δίπλα από το κτίριο, υπάρχει ένα ανάγλυφο λιοντάρι που υποδηλώνει την ενετική παρουσία στην πλατεία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ